ANNONCE

PRM / Røde Kors-Julevenner åbner for tilmelding

23. oktober 2020 05:30 | Af: Ritzau Info
 

Sidste år holdt over 1.300 danskere jul sammen i Røde Kors-projektet julevenner. I Julevenner åbner juleværter deres hjem for gæster, der mangler et sted at holde jul. Nu er der åbent for tilmelding til Julevenner 2020

Pressemeddelelse fra Røde Kors

Julen er for mange en højtid præget af glæde og samvær med familie og venner. Men for nogle mennesker er julen og december måned en tilbagevendende begivenhed fyldt med bekymringer. Det er hårdt og ensomt at sidde ufrivilligt alene juleaften, og det samme spørgsmål stilles hvert år: Hvor skal jeg holde jul?

Røde Kors etablerede i 2012 www.julevenner.dk. I Julevenner åbner juleværter deres hjem for medmennesker, der ufrivilligt sidder alene juleaften. Aktiviteten er med til at skabe fællesskaber og knytte nye og gode minder til julen generelt. I 2019 stødte Boblberg, som er en online fællesskabsplatform, til.

Der er netop åbnet for tilmelding til julevenner 2020. Tilmelding sker på www.julevenner.dk

I Julevenner kan værter og gæster selv finde hinanden, men det er også muligt at få Røde Kors til at finde en juleven. Sidste år var der over 1.300 dansker, der holdt jul sammen via julevenner.

“Julevenners mål er, at ingen skal holde jul ufrivilligt alene. En juleaften i selskab med andre kan ikke redde et menneske fra ensomhed, men det kan være det første skridt i en rigtig retning. En jul i julevenner kan være starten på at indgå i andre fællesskaber og dermed være med til at mindske følelsen af ensomhed,” siger Birna Esgerd Rohde, der er projektleder for Julevenner.

Cirka 350.000 danskere føler sig ensomme.

Mie Line og familien åbner deres hjem

26-årige Mie Line Christensen er tidligere julevært, og i år er hun og familien klar igen:

Idéen opstod, da Mie Line erfarede, at en af hendes veninder manglede et sted at holde jul det år. Mie Line inviterede selvfølgelig sin veninde, men veninden ville ikke trænge sig på.

Tanker om, at ikke alle havde et sted at fejre jul, begyndte at fylde hos Mie Line. Hun begyndte derfor at lede på nettet for at undersøge, hvordan hun kunne bidrage til at færre skulle side ufrivilligt alene hjemme til jul. Under sin søgning stødte hun på Røde Kors-aktiviteten julevenner.

“Det var lige præcis det, jeg ledte efter. Med Julevenner fik min familie og jeg mulighed for både at holde jul sammen, men også hjælpe en person, der ikke havde et sted at holde jul. Det var helt perfekt,” siger Mie Line.

Kontakt:

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/rode-kors-julevenner-abner-for-tilmelding?releaseId=13602922

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu