ANNONCE

PRM / Røde Kors: Sejr for børnene på Sjælsmark

26. juni 2019 12:17 | Af: Ritzau Info
 

Røde Kors ser mange positive takter på en lang række områder, der vedrører de udsatte grupper i Danmark og ude i verden, som Røde Kors arbejder for. Herunder børnene på Sjælsmark.

Pressemeddelelse fra Røde Kors

Det er en sejr for børnene på Sjælsmark, at forholdene for børnene, i følge aftalepapiret af partierne bag den kommende regering, skal forbedres og kommer så tæt på et normalt hverdagsliv som muligt.

“Vi glæder os over, at der er blevet lyttet til de anbefalinger, som vi har fremlagt i foråret. Det er vores håb, at ændringerne vil skabe bedre trivsel for børnene, som er i den vanskelige udrejseposition”, udtaler Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors i Danmark.

For Røde Kors er bekæmpelsen af børnefattigdom et helt centralt tema i regeringsaftalen – herunder, at der nu sikres fokus på, at børn skal vokse op under ordentlige forhold og med mulighed for at være aktiv del af fællesskabet. Det er vigtigt, fordi økonomiske barriere kan være helt afgørende for at få et godt børneliv og ikke blive ekskluderet for vigtige og udviklende fællesskaber. At der i regeringensaftalepapir fremlægges både et økonomisk tilskud til de fattigste familier og øget adgang til fritidspas, er skridt i den rigtige retning.

Endelig indeholder aftalepapiret tiltrængte initiativer om, at Danmark igen skal modtage kvoteflygtninge, samt at vilkårene i den fattigste del af verden helt grundlæggende skal forbedres. At arbejde for et massivt løft i støtten til Afrika gennem det europæiske samarbejde er et godt og nødvendigt tiltag.

Det er positivt, at partierne bag aftalen har en intention om at føre en ambitiøs og aktiv socialpolitik. En sådan politik vil kræve inddragelse og samarbejde med civilsamfundet og en langvarig stabil finansiering af indsatserne.

“Vi ser mange positive takter på en lang række områder, der vedrører de udsatte grupper, vi arbejder for. Og vi glæder os til samarbejdet med den ny regering,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors i Danmark.

Kontakt:

For kontakt til generalsekretær, Anders Ladekarl kontakt Røde Kors’ pressetelefon:
3529 9699

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/rode-kors-sejr-for-bornene-pa-sjaelsmark?releaseId=13575962

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu