ANNONCE

PRM / Røde Kors: “Vi mangler akut 2.000 indsamlere på søndag”

2. oktober 2020 05:00 | Af: Ritzau Info
 

Røde Kors mangler akut 2.000 indsamlere på søndag den 4. oktober. Manglen på indsamlere er bekymrende, da pengene skal støtte krigsramte børn samt familier i udsatte corona-områder og herhjemme.

Pressemeddelelse fra Røde Kors

Lige nu mangler Røde Kors hele 2.000 indsamlere på søndag den 4. oktober, når der samles ind til børn i de krigsramte lande Yemen og Syrien, hvor børn har desperat brug for hjælp, samt til udsatte børnefamilier herhjemme.

COVID-19 fylder i hverdagen hos os alle, og netop derfor kommer Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors i Danmark, med en bøn til danskerne om at melde sig som indsamlere på søndag, da behovet er kæmpestort.

“Der er brug for, at vi alle udviser solidaritet, for mange har akut brug for hjælp. Corona har massive konsekvenser for sårbare mennesker ikke bare ude i verden men også her i Danmark. Der er brug for handling, og tre timer med en indsamlingsbøtte har stor betydning,” siger Anders Ladekarl.

Manglen på indsamlere er bekymrende, da hver eneste indsamler gør en stor forskel.

“Hver eneste indsamler er afgørende! For når en indsamler får 1.000 kroner i indsamlingsbøtten, så kan vi sikre mad til 20 børn i en hel måned i Syrien. Derfor håber jeg virkelig, at der er flere, der kan undvære tre timer til en gåtur på søndag, for der er mange mennesker, der har brug for Røde Kors’ hjælp lige nu,” siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl.

Røde Kors’ indsamling foregår efter myndighedernes anbefalinger, og der er sikret håndsprit og afstandstape på alle indsamlingsstederne samt håndsprit til alle indsamlere, så de kan holde den fornødne hygiejne ude på indsamlingsruten.

Hver en krone tæller
En indsamler samler i gennemsnit 1.000 kr. ind på de tre timer, Røde Kors’ indsamling varer. 2.000 indsamlere betyder altså 2 millioner kroner mere at hjælpe for både her i Danmark og internationalt.

Pengene fra årets indsamling går blandt andet til familier og sygepersonale i udsatte corona-områder. De går også til de krigsramte lande, Syrien og Yemen, hvor børn og familier mangler alt fra akut lægehjælp og mad til vand og beskyttelse.

Og herhjemme går pengene til udsatte børnefamilier, så et barn i en sårbar familie kan gå til sport, holde fødselsdag eller deltage i andre vigtige fællesskaber.

For de 1.000 kr. en indsamler typisk samler ind på en rute, kan Røde Kors give:

  • 1 hel måneds mad til 20 krigsramte børn
  • Akut lægehjælp til 4 sårede, der har brug for en ambulance
  • Livreddende sæbe og håndsprit til 100 personer i corona-ramte områder ude i verden
  • 6 måneders støtte til et sårbart barn i en udsat familie i herhjemme
  • En vigtig og oplevelsesrig dag på ferielejr for 5 udsatte børn i Danmark

Meld dig som indsamler på www.rødekors.dk/indsamler eller telefon 7010 0000

Kontakt:

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/rode-kors-vi-mangler-akut-2000-indsamlere-pa-sondag?releaseId=13601194

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu