ANNONCE

PRM / ROEQ klar med tre løsninger til ny mobil robot fra MiR

9. marts 2020 16:52 | Af: Ritzau Info
 

Den fynske robotvirksomhed ROEQ lancerer hele tre nye produkter. Det sker synkront med, at Mobile Industrial Robots afslører sit nyeste trumfkort på en af verdens største logistikmesser, Modex, der åbner i USA i dag. ROEQs tre nye produkter, en vogn, en adapter og et topmodul, er udviklet til MiR250, hvilket sikrer at ROEQ allerede er klar med produkter, der sammen med MiR250 løser de vigtigste behov hos kunderne.

Pressemeddelelse fra Grouleff Communications

ROEQ har i 3 år udviklet og solgt tilbehør til MiRs robotter, og som dedikeret producent af tilbehør til MiR er det vigtigt at være klar, når MiR lancerer en stor nyhed som MiR250.

Det er enormt vigtigt for os at være klar med tilbehør til MiR’s robotter samme dag som lanceringen af MiRs nye robot, MiR250. Det viser vores commitment og understreger, at vi er klar til at forsvare og udbygge vores position som den største producent af skræddersyet tilbehør til MiR’s fleksible robotter, siger direktør og ejer af ROEQ Michael Ejstrup Hansen.

For kunderne til MiRs nye robot vil det opleves som hele systemløsninger, når man kombinerer de nye produkter fra ROEQ med MiR250.

Alle ROEQs løsninger er lavet som plug and play, dvs. de “smelter sammen” med MiR robotten og fungerer som én enhed. Det betyder, at de er nemme at bruge til transport af f.eks. varer fra produktion til lager, siger Michael Ejstrup Hansen.

Uundværligt bindeled

Kort fortalt er en mobil robot en fleksibel platform på hjul, hvor der ved montage af et top modul, opnås en samlet systemløsning, der kan automatisere logistikken i en industrivirksomhed, et logistikcenter eller på et hospital. De tre nye ROEQ-produkter fungerer på hver sin måde som dette uundværlige bindeled, når potentialet for den mobile robot skal udnyttes effektivt.

Produktet Shelf-Cart 300 er en vogn, som kan transportere op til 300 kilo ad gangen, og som MiR250 kan afhente og aflevere i free space, altså uden en docking-løsning.

Selvom MiR nu har lanceret en ny robot med andre dimensioner end MiRs øvrige robotter, kan ROEQs kunder også anvende deres eksisterende ROEQ-topmoduler på MiR250. ROEQs nyudviklede adapter, Adapter Module 250, gør det nemlig muligt at anvende tre af de eksisterende topmoduler fra ROEQ på den nye robot, MiR250. Dette sikrer, at eksisterende kunder kan udvide en eksisterende flåde af eksempelvis MiR200 robotter med MiR250 robotter. Derved kan en eksisterende flåde enkelt udvides, og de to forskellige generationer af robotter kan for eksempel afhente og aflevere de samme vogne.

Som det tredje nye produkt har ROEQ skabt et udvidet topmodul, der er specialdesignet til MiR250-robotten. Dette topmodul gør det muligt at køre med europaller eller ekstra lange vogne med MiR250. Produktet har fået navnet Shelf Carrier 300 Extended.

Alle løsningerne virker måske ved første øjekast relativt simple, men det at sikre en enkel og intuitiv brugeroplevelse, samt enkel installation har krævet mange timer i vores udviklingsafdeling. Her nyder vi godt af, at det for alle produkterne er 2. generation, hvilket har sikret, at vi har kunnet bygge oven på den viden og feedback, vi har fået fra markedet gennem de sidste par år, konstaterer Michael Ejstrup Hansen.

De besøgende på Modex-messen vil kunne opleve et udvalg af ROEQs produkter på MiRs stand i Atlanta, USA, i denne uge, og alle ROEQs produkter kan selvfølgelig ses i ROEQs showroom i Vissenbjerg på Fyn.

Om ROEQ

ROEQ udvikler udstyr til mobile robotter, der effektivt bygger bro mellem for eksempel lager og produktionslinjer, så industrien kan opnå en fuldautomatiseret, intern logistik mellem lager og produktion. Robotvirksomheden startede i år 2017 og er en 100% dansk ejet virksomhed, hvor størstedelen af komponenterne til robotudstyret leveres fra danske virksomheder. I dag udvikler, producerer og sælger ROEQ sine produkter i 28 lande igennem 83 distributører.

ROEQs sortiment af topmoduler og cart-løsninger gør det muligt at få en MiR-robot til, uden menneskelig involvering, at afhente/aflevere vogne eller paller med emner til f.eks. et transportbånd. Brugere af ROEQs udstyr findes både i industri og logistikbranchen samt sundhedssektoren. I Danmark er det eksempelvis Velux, Sjællands Universitetshospital, mens giganter som Visteon, Google, Toyota, Procter & Gamble, Stryker, Unilever, Faurecia, British Aerospace, Repsol og Volvo også figurerer på referencelisten.

Kontakt:

Technical Sales Manager Peder Grejsen tlf.: +45 61 26 33 29 email: pg@roeq.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/roeq-klar-med-tre-losninger-til-ny-mobil-robot-fra-mir?releaseId=13589626

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu