ANNONCE

PRM / Roman om at være frivillig barnfri

17. august 2020 09:00 | Af: Ritzau Info
 

“Jeg er femogtredive år gammel. Jeg vil ikke have børn.”

Med romanen “Aldrig, aldrig, aldrig” tager norske Linn Strømsborg livtag med et svært emne. Romanen giver stemme til en ung kvinde i den fødedygtige alder, der ikke vil have børn.

Pressemeddelelse fra Turbine Forlaget A/S

“Jeg ønsker ikke, at livet skal stå stille, og der sker også meget i mit liv, selvom jeg ikke har født et nyt menneske. Det står aldrig stille, hverken i hovedet eller hjertet eller kroppen, jeg har ikke brug for mere. Mit bæger løber over, jeg mangler ingenting.”

Hovedpersonen i Aldrig, aldrig, aldrig er en ung kvinde, der er under stort pres fra sin familie, sine venner og omgivelser. Hun er i den fødedygtige alder, har boet sammen med og haft den samme kæreste gennem otte år, så hvorfor vil hun ikke have børn?

Kan man leve et meningsfyldt og lykkeligt uden børn? er romanens underliggende spørgsmål, som den unge kvinde må forholde sig til hele tiden. Hun føler, hun skal forklare sig, men hun har truffet sit valg. Gennem mundrette, velturnerede dialoger og hovedpersonens indre tanker skriver Linn Strømsborg både skarpt og indsigtsfuldt om et valg, som flere og flere unge kvinder i Norge i dag tager.

Netop i Norge er der i dag en stigende tendens blandt unge til at være “frivillig barnfri”, i modsætning til at være “barnløs”. Aldrig, aldrig, aldrig giver et befriende og indlevet indblik i et tidsaktuelt emne.

“Strømsborg udforsker moderrollen gennem det forhold, jegfortælleren har til sin egen mor, til sine bedsteforældre og morens forhold til sine forældre. Hun fremskriver interessante perspektiver på forskellene mellem fader- og moderrollen, skriver smukt om opvækst og dybt og personligt om, hvordan venskab ændrer sig, når folk får børn. Bogen er aldrig navlebeskuende, men er drevet frem af gode dialoger og handling. Historien er elegant komponeret, til tider nærmest filmisk.”
Anmeldt i VG til fem stjerner

Linn Strømsborg opholder sig ofte i København i sine skriveperioder. Hun føler sig hjemme i København, og derfor søger hun ofte til Nørrebro, når romanerne skal skrives. “Jeg drikker øl på Tjili pop, læser på Asistens, drikker kaffe hos Coffee Collektive og cykler uden hænder. Jeg ved ikke, hvorfor det er blevet sådan, jeg elsker bare København,” fortæller den norske forfatter, der nu er aktuel i Danmark med Aldrig, aldrig, aldrig, der er oversat af Karen Fastrup.

Fakta om bogen:

Titel: Aldrig, aldrig, aldrig
Forfatter: Linn Strømsborg
Oversætter: Karen Fastrup
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740660203
Sidetal: 275
Vejl. pris: 279,95 kr.
Udkommer d. 20. august 2020

Kontakt:

PR og kommunikation Marie Jensby tlf.: 60548460 email: marie.jensby@turbine.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/roman-om-at-vaere-frivillig-barnfri?releaseId=13597745

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu