ANNONCE

PRM / Så er der stemt ja: 5.000 tandklinikassistenter får ny overenskomst

19. juni 2020 10:27 | Af: Ritzau Info
 

Efter et langt og dramatisk tilløb har både HK Privats og Tandlægeforeningens medlemmer nu endelig stemt ja til en overenskomstaftale, og dermed sættes der nu et punktum for et noget usædvanligt forhandlingsforløb.

Pressemeddelelse fra HK Privat

98 % af de 4232 stemmeberettigede tandklinikassistenter har stemt ja ved urafstemningen, og dermed står HK Privat med et klart svar fra medlemmerne om, at de er tilfredse med den indgåede overenskomstaftale. Større spænding har der været om resultatet på arbejdsgiversiden, hvor tandlægerne midt under coronanedlukningen meget overraskende forkastede resultatet og stemte nej. Nu har man så i anden omgang fået et ja.

– Jeg er lettet og glad for, at vi nu kan sende vores tandklinikassistenter på sommerferie med den ro i maven, som en overenskomstaftale giver. Tandlægerne sendte os ud i et tumultarisk forløb, efter at de stemte nej i marts, men i stedet for at aktivere en konflikt med det samme, har vi hele tiden haft en klar linje om ikke skabe kaos midt i en sundhedskrise. Vi forstår, hvor stort et samfundsansvar, som vi bærer, og det har hele vejen igennem været vigtigt for os at vise os som en ansvarlig forhandlingspartner, siger næstformand i HK Privat, Anja C. Jensen, som er meget tilfreds med, at hele 81 procent af klinikassistenterne har stemt.

– Nu har vi et resultat, hvor vi også har givet tandlægerne den håndsrækning, at overenskomststigningerne først skal udbetales til december, så klinikkerne kan sikre likviditet, mens de stadig er på vej op igen efter corona-nedlukningen. Det har de tydeligvis taget godt imod.

HK Privat og Tandlægeforeningen har nu begge sagt ja til en 3- årig overenskomstaftale for 5.000 tandklinikassistenter. Rammen for aftalen bliver den samme som ved den første overenskomstaftale, men klinikassistenterne må vente lidt længere på at få lønstigningerne ind på bankkontoen end andre privatansatte i industrien

Overenskomstaftalen indeholder altså, ligesom den oprindelige, en automatisk stigning i minimumslønnen på 1.421 kroner om måneden fordelt over 3 år for alle privatansatte tandklinikassistenter.

Forbedringerne i den nye overenskomst minder derudover i høj grad om industriforliget, som blev indgået d. 9. februar. Eksempelvis stiger fritvalgskontoen fra 4 til 7 procent i aftaleperioden. Beløbet kommer oveni lønnen og kan veksles til kontanter eller bruges til at købe seniorfridage, børneomsorgsdage, indbetaling til pensionsordning. Og som noget helt nyt kan man som forældre bruge af kontoen til at afholde barns 2. hele sygedag samt lægebesøg med børn.

Udover forbedringer på fritvalgskontoen er der til nybagte forældre også yderligere 3 ugers betalt barsel til den forælder, der ikke afholder barselsorlov.

Et nyt element i overenskomstaftalen er derudover nedsættelsen af et samarbejdsudvalg, som skal mødes en gang om året.

Kontakt:

Næstformand i HK Privat Anja C. Jensen tlf.: 60183331 email: anja.c.jensen@hk.dk

Presseansvarlig Tina Mellergaard Jensen tlf.: 42722378 email: tina.mellergaard@hk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sa-er-der-stemt-ja-5000-tandklinikassistenter-far-ny-overenskomst?releaseId=13595630

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu