ANNONCE

PRM / Sådan hjælper Blå Kors hjemløse, der er smittet med coronavirus

16. april 2020 06:01 | Af: Ritzau Info
 

Blå Kors stiller corona-pladser til rådighed i Aarhus og har oprettet ekstra hjemløsepladser i København og Taastrup for at mindske risikoen for, at hjemløse, som lever i stor smittefare, får coronavirus.

Pressemeddelelse fra Blå Kors Danmark

Hjemløse, der opholder sig på gaden, lever i stor smittefare i forhold til Covid-19. Samtidig er det en gruppe, der ofte har et væsentligt nedsat immunforsvar og generelt lav sundhed.

Derfor er det ekstra vigtigt, at der bliver taget godt hånd om denne gruppe. Ikke mindst i takt med at landet gradvist begynder at åbne igen.

Det er de største byer, der er særligt udfordret, og derfor tilbyder Blå Kors corona-pladser til hjemløse i Aarhus på et nyåbnet botilbud til hjemløse, hvor der både er plads til almindeligt ophold og til isolationspladser.

“Vi har haft en beboer på vores hjemløsetilbud i Aarhus, som i forbindelse med udflytning blev testet positiv. Derudover har to beboere været i isolation samme sted på grund af corona-symptomer. Her blev maden stillet udenfor døren og i det ene tilfælde, hvor beboeren havde det så dårligt, at vi var nødt til at komme ind, brugte vi heldragter og masker,” fortæller faglig chef i Blå Kors Danmark Kirsten Trans.

På det nyåbnede hjemløsetilbud Egåhus i Aarhus er der bad og toilet på hvert værelse, hvilket gør det lettere at opretholde isolation.

“Faciliteterne er meget velegnede, og hvis behovet opstår, har vi en hel fløj, som vi ikke har taget i brug endnu, hvor vi hurtigt kan lave nogle midlertidige pladser til hjemløse coronasmittede i Aarhus,” forklarer Kirsten Trans.

Ekstra pladser i København og Taastrup

På Nørrebro i København har Blå Kors udvidet antallet af hjemløsepladser fra 40 til 65 og er samtidig rykket ind på et lokalt hostel, hvor det blandt andet på grund af de mindre værelser er muligt at overholde lovgivningen om antallet af højst ti personer sammen og dermed mindske risikoen for smitte og samtidig øge sikkerheden omkring håndhygiejne og vask.

Blandt de hjemløse i København, som har brugt Blå Kors’ nødherberg, er der 16 smittede, hvoraf de 14 er blevet indlogeret på Solterrasserne i København, der er et midlertidigt tilbud i Københavns Kommune til hjemløse, der skal i isolation på grund af Covid-19.

På Blå Kors’ pensionat i Taastrup har man i samarbejde med Blå Kors’ behandlingscenter, som har færre beboere end normalt på grund af Covid-19, indrettet ekstra værelser på behandlingscenteret til hjemløse.

“Vi håber, at vi på den måde kan være med til at forhindre, at nogle af de mange hjemløse får corona-virus, for de lever i stor smittefare på gaden,” siger pensionatets leder Ole Hjuler.

I alt 17 smittede i Blå Kors

Der bliver generelt gjort en ihærdig indsats på alle Blå Kors’ 16 botilbud for at undgå smitte. Og med kun 17 smittede ud af flere hundrede i hele Blå Kors, bærer det arbejde indtil videre frugt.

Men hvis flere skulle blive smittet, er Blå Kors klar med de nødvendige tiltag.

“Vi er i kontakt med Socialstyrelsen, Styrelsen for Patientsikkerhed og de relevante kommuner og følger alle anvisninger og er fuldstændig klar til at tage hånd om det i samme øjeblik, at nogen er smittede eller udviser symptomer på at være det – ligesom vi har gjort i både København og Aarhus,” siger Kirsten Trans.

Kontakt:

Kommunikationschef i Blå Kors Danmark Thomas Røddik Korneliussen tlf.: 26 20 20 46 email: trk@blaakors.dk

Faglig Chef i Blå Kors Danmark Kirsten Brunsgaard Trans tlf.: 30 25 38 62 email: kbt@blaakors.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sadan-hjaelper-bla-kors-hjemlose-der-er-smittet-med-coronavirus?releaseId=13591766

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu