ANNONCE

PRM / Sænk farten på skolevejene

3. august 2020 08:00 | Af: Ritzau Info
 

I august begynder tusindvis af børn i skole, og det får nu Hjørring Kommune, Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og politiet til at minde bilisterne om at vise hensyn. En undersøgelse viser, at knap hver 5. kører for stærkt på skolevejene.

Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

I august vil det vrimle med tusindvis af forventningsfulde børn på landets skoleveje, når skolerne åbner igen efter ferien. Det stiller store krav til de øvrige trafikanter, da mange børn endnu ikke har den store erfaring med at gå eller cykle i trafikken, som ofte kan være intensiv i myldretiden ved skolerne.

For at minde bilisterne om at være ekstra opmærksomme og respektere fartgrænserne på skolevejene er Hjørring Kommune gået sammen med Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden i den landsdækkende skolestartskampagne “Børn på vej”. Fra den 10.-30. august vil kampagnen blandt andet kunne ses på plakater på mange skoleveje.

– Det er rigtigt vigtigt for os at skabe trygge og sikre forhold særligt på vejene omkring vores skoler. Vi som kommune håber meget på, at børnene i videst muligt omfang transporterer sig selv til skole. Det kan vi alle sammen være med til at bakke op om ved at vise særligt agtpågivenhed, når vi møder en skoleelev på vores vej. Jo bedre vi er til det, jo flere børn og forældre får da mod på at lade børnene cykle eller gå til skole, og det er godt både for børnenes sundhed og indlæringsevne, klimaet og bidrager samtidig til mindre kaos på skolernes områder lige op til ringetid, udtaler formand for Hjørring Kommunes Teknik- og Miljøudvalg Søren Smalbro.

For mange kører for stærkt
Selv om de fleste respekterer fartgrænserne på skolevejene og viser hensyn, så er der stadig udfordringer. I august sidste år gennemførte politiet en fire ugers kontrol ved skolerne
og sigtede 6.200 personer for at køre for stærkt, viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

– Man kan være så tidspresset om morgenen, at man fristes til at køre for stærkt. Men især nu hvor der er mange børn på skolevejene, er det særligt vigtigt at holde øje med sin fart og respektere fartgrænserne. Børn har svært ved at vurdere, om de kan nå at krydse vejen, hvis bilisterne kører for hurtigt. Så vær opmærksom og vis hensyn til børnene, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Sådan gør du dit barn klar til trafikken:

  • Børn kan have svært ved at overskue trafikken både på grund af deres højde, men også fordi de har svært ved at vurdere, hvor hurtigt en bil kører, og om de kan nå at krydse vejen. Skolestartskampagnen “Børn på vej” minder alle trafikanter om at vise hensyn på skolevejene.
  • Kampagnen opfordrer også forældre og skoler til at træne børnene i at færdes i trafikken. Sommerferien er en god anledning til at få øvet dit barns rute til skole.
  • Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har samlet gode råd til sikker trafik med børn til fods, på cykel og offentlig transport: www.sikkertrafik.dk/skolestart

Kontakt:

Helene Østergaard Kristensen, Hjørring Kommune, mail: hoek@hjoerring.dk, tlf. 72 33 66 17.
Rosa Nissen, projektleder, Rådet for Sikker Trafik, tlf. 61 65 04 43.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/saenk-farten-pa-skolevejene?releaseId=13595637

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu