PRM / Sæsonstart i Den Kongelige Ballet

29. august 2018 09:59 | Af: Ritzau Info
 

Efter et brag af en balletfestival med efterfølgende sommerturné åbner balletsæsonen 18/19 fredag aften med Giselle

Pressemeddelelse fra Det Kongelige Teater

Den Kongelige Ballet åbner i år sæsonen med balletklassikeren Giselle. På scenen står Holly Dorger som Giselle og Jonathan Chmelensky som Albrecht, men der er også en del nye navne i kompagniet.

Balletten byder i år velkommen til tre dansere fra Det Kongelige Teaters Balletskole: Helga Bach-Mortensen, Emilie Palsgaard-Jensen og Ditte Baltzer. Desuden har kompagniet fået to nye mænd: Finn Fransen fra Belgien og Guilherme de Menezes fra Argentina. Guilherme udmærker sig ved at være enægget tvillingebror til Vitor de Menezes, der sluttede sig til Den Kongelige Ballet i 2017. I Det Kongelige Teaters danselaboratorium Corpus starter to nye dansere: Alma Toaspern og Louella May Hogan.

Samtidig siger balletten farvel til solodanser Susanne Grinder, der er gået på pension, samt solodanserne Alban Lendorf og Ulrik Birkkjær, der flytter til henholdsvis American Ballet Theatre og San Francisco Ballet. Desuden stopper Amalie Adrian, Benita Bünger, Katerina Plachá, Beila Ungar og Magnus Christoffersen. I Corpus stopper Zoé Bernabéu, Anastasia Ivanova og Pierre Piton.

Med sæsonstarten kan Den Kongelige Ballet se tilbage på en bragende flot balletfestival, der berørte ca. 110.000 danskere over 18 år, og en flot sommerturné med forestillinger i Korsør, Silkeborg, Tarm og Nyborg for over 9.000 publikummer.

Balletmester Nikolaj Hübbe, Den Kongelige Ballets administration og 82 veloplagte dansere glæder sig til at byde publikum velkommen til sæson 2018/19. Du kan læse mere om ballettens repertoire her: www.kglteater.dk/ballet

Kontakt:

PR og presseansvarlig, ballet Anna-Katarina Gravgaard tlf.: +45 61 70 84 94 email: akgr@kglteater.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/saesonstart-i-den-kongelige-ballet?releaseId=13423085

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu