ANNONCE

PRM / Samarbejde mellem gymnastikforening og børnehaver i Furesø

25. oktober 2019 13:55 | Af: Ritzau Info
 

I efteråret har instruktører fra Værløse Gymnastik sat bevægelse og motorik på programmet i tre børnehuse i Furesø. Det har givet børn og pædagoger nye redskaber til hverdagen i Furesø.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Der er blevet hoppet, danset, trillet og kastet med bolde. Der har været røde kinder og glade ansigter. Dygtige instruktører fra Værløse Gymnastik har virkelig sat bevægelse og motorik på programmet i Børnehusene Søndersø, Dalgården og Solbjerg i Furesø Kommune

“Formålet har været at give værktøjer til det pædagogiske personale, så de gennem legende aktiviteter kan hjælpe med at styrke børnenes kropsforståelse, motorik og fysiske aktivitetsniveau. Så alle de øvelser, remser og sange, vi har brugt i undervisningen, har det pædagogiske personale fået med hjem i et aktivitetskatalog, fortæller instruktør Anne Sofie Laustsen.

Projektet er blevet taget varmt imod i børnehaverne

“Det er vigtigt, at vores børnehavebørn og pædagoger kender en masse sjove bevægelseslege, der samtidig udvikler børnenes motorik. Det har de lært via lege og aktiviteter i dette samarbejde. Det glæder mig også, at pædagogerne har haft det sjovt og har lært en række bevægelseslege og legende aktiviteter, som de nu skal arbejde videre med i børnehusene, siger Bettina Ugelvig Møller, formand for Udvalg for børn og familier.

Det har været en stor succes at lægge bevægelsesundervisningen ind i børnenes hverdag, fortæller en af de medvirkende pædagoger:

“Efter en times intens gymnastik oplevede vi meget glade og meget trætte børn, der glædede sig til næste gang. Pædagogerne er blevet inspireret af de nye sang- og bevægelseslege, som vi er godt i gang med at bruge i hverdagen” fortæller en af de medvirkende pædagoger Charlotte Steenfeldt fra Børnehuset Søndersø

Tidlig tilknytning er afgørende på den lange bane

Tilbuddet er en oplagt mulighed for at alle børn tidligt i livet møder det lokale foreningsliv, fortæller Tine Hessner, der er formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt i Furesø

“Jeg tager hatten af for de foreninger, som finder overskud til at række ud i vores insitutioner og samarbejde på denne måde. Det er til gensidig gavn og sjovt for børnene og løfter niveauet for bevægelse og motorik. Det er med til at styrke vores sammenhængskraft i lokalsamfundene. Vi ved også, at tidlig involvering i foreninger øger chancen for, at børnene fortsætter i foreningslivet senere i livet og kommer til at leve gode og sunde liv i stærke fællesskaber. Det er et sandt kinderæg: for børn, institutioner og foreninger”, siger Tine Hessner, der er formand for Furesøs Udvalg for kultur, fritid og idræt.

Projektet er nu afsluttet, og på baggrund af projektets succes, vil Furesø Kommune undersøge, om det kan blive muligt at samarbejde om flere forløb, hvor lokale foreninger byder på lærerige aktiviteter for de yngste borgere i Furesø Kommune.

Faktaboks

  • Projektet er finansieret af Folkeoplysningsudvalget og løb fra uge 35-42.
  • Værløse Gymnastik har udviklet og udført bevægelsesforløbene med opbakning fra Furesø Kultur- og Fritidsforvaltning.
  • Formålet er at give værktøjer til det pædagogiske personale i institutionerne, så de gennem legende aktiviteter kan hjælpe med at styrke børnenes kropsforståelse, motorik og fysiske aktivitetsniveau.

Kontakt:

Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

Bettina Ugelvig Møller, formand for Udvalg for børn og familier, tlf. 7216 5909
Tine Hessner, formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt, tlf. 4119 6041
Anne Sofie Laustsen, instruktør fra Værløse Gymnastik, tlf. 2139 3748
Charlotte Steenfeldt, pædagog fra Børnehuset Søndersø, tlf. 7216 5198

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/samarbejde-mellem-gymnastikforening-og-bornehaver-i-fureso?releaseId=13582025

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu