ANNONCE

PRM / Samarbejde mellem lokalt hostel og Blå Kors sikrer overnatning til 40 hjemløse

27. marts 2020 11:10 | Af: Ritzau Info
 

Socialstyrelsen har forlænget bevillingen til Blå Kors’ nødherberg i København pga. Covid-19. Samtidig er nødherberget flyttet til et lokalt hostel for at kunne hjælpe flest muligt.

Pressemeddelelse fra Blå Kors Danmark

Henover vinteren har der været omkring 40 overnattende hver nat i Blå Kors’ nødherberg for hjemløse i København.

Men tiltagene for at undgå smittespredning af Covid-19 har sendt flere hjemløse ud at overnatte på gaden igen, da det er meget vanskeligt at tilbyde overnatning til samme antal og samtidig overholde hygiejneanbefalinger og lovgivningen om forsamlinger på højst ti personer.

Derfor er man hos Blå Kors meget begejstrede for at have etableret et samarbejde med A&O Hostel, hvor de hjemløse får mulighed for at overnatte fire på hvert værelse.

“Vi har simpelthen fået en etage med 40 sengepladser fordelt på ti værelser til en rigtig god pris, fordi A&O Hostel gerne vil være med til at hjælpe,” forklarer Sofie Weinreich Engell, der er leder af Gracekbh, som driver nødherberget.

Nødherberget er med andre ord flyttet til en ny midlertidig adresse og har både frivillige og ansatte døgnet rundt ligesom på nødherberget.

“Både af hensyn til de hjemløse og af samfundshensyn er det her en rigtig god løsning. Nu undgår vi at have en stor gruppe mennesker gående rundt i København, der potentielt både kan smitte andre og hinanden,” siger Sofie Weinreich Engell.

Kontakt:

Sofie Weinreich Engell, leder af Gracekbh, 28 47 05 30

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/samarbejde-mellem-lokalt-hostel-og-bla-kors-sikrer-overnatning-til-40-hjemlose?releaseId=13588963

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu