ANNONCE

PRM / Saml affald i efterårsferien og vind præmier

9. oktober 2020 10:17 | Af: Ritzau Info
 

På tre udvalgte strande langs Esbjerg Kommunes smukke kyst kan alle deltage i Kystlotteriet. Her kan den ihærdige affaldsindsamler hjælpe med at holde stranden ren og samtidig deltage i en lodtrækning om oplevelsespræmier.

Pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune

Konceptet er ganske enkelt. Ved Hjerting Strand, Mennesket ved Havet og Mandøvej er der opsat en kasse med affaldssække og kystlotterilodder. Når man vil deltage i Kystlotteriet, skal man blot tage en sæk fra kassen som står ved nedgangen til stranden. Sækken fyldes med affald under gåturen langs stranden og når turen er slut, sættes et Kystlotterilod på sækken og den stilles ved kassen.

“Vi gentager succesen fra sidste år, hvor mange deltog i Kystlotteriet i vores kommune. Her blev der i alle deltagende kommuner samlet over 50 tons affald. Der er altså stor opbakning til at ville hjælpe med at holde vores strande rene. Mange samler affald langs kysten på egen hånd, og med dette initiativ forsøger vi at lokke endnu flere med, hvilket gavner naturen og så får vi selvfølgelig også pænere strande at nyde”, siger Karen Sandrini, formand for Plan og Miljøudvalget.

Kystlotteriet afsluttes i denne omgang den 4. december 2020, hvorefter der vil blive trukket lod blandt de afleverede lodder. Afslutning af lotteriet er dog ikke ensbetydende med at det ikke længere er muligt at placeres indsamlet affald, da de opsatte kasser bliver stående og lotteriet fortsætter igen i 2021.

Kystlotteriet er i Danmark sat i værk af Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO), og Esbjerg Kommune er en af seks deltagende kommuner.

KIMO er et internationalt samarbejde mellem lokale myndigheder. Formålet er at skabe rene kyster og beskytte og bevare havmiljøet især i Nordsøen og Østersøen.

Der er 19 kommuner som er medlem af den danske afdeling af Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO), der har over 80 kommuner som medlem i det internationale netværk.

Du kan læse mere om Kystlotteriet, gevinsterne og placering af kystlotterilodderne på hjemmesiden: https://kystlotteriet.dk

Kontakt:

Formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini, karsa@esbjergkommune.dk eller 22 99 81 87

For yderlig information om KIMO:
Ryan d’Arcy Metcalfe
Koordinator for KIMO Danmark
61 79 69 49
rydm@varde.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/saml-affald-i-efterarsferien-og-vind-praemier?releaseId=13601802

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu