ANNONCE

PRM / Sampension-fællesskabet runder 1 mia. kr. i grønne obligationer

29. september 2020 08:53 | Af: Ritzau Info
 

Sampension-fællesskabet runder 1 mia. kr. i grønne obligationer og har nu samlet set grønne investeringer for 13 mia. kr.

Pressemeddelelse fra Sampension

Med en investering på 100 mio. kr. i grønne tyske obligationer i september måned har Sampension-fællesskabet rundet 1 mia. kr. i grønne obligationer.

“Vi har skruet op for indkøb af grønne obligationer i år og har mere end fordoblet vores beholdning i forhold til sidste år. Det er et marked i hurtig udvikling, og vi finder stadig flere grønne obligationer til en god pris,” siger Jesper Nørgaard, viceinvesteringsdirektør i Sampension.

Formålet med de tyske værdipapirer er at gøre Tysklands grønne budgetudgifter gennemsigtige og samtidig styrke landets position inden for bæredygtig finansiering.

I andet halvår af 2020 har Sampension-fællesskabet også investeret 70 mio. kr. i obligationer fra den Europæiske Investeringsbank (EIB). Her er pengene øremærket til en indsats inden for effektiv energiudnyttelse.

Det betyder, at Sampension-fællesskabets nu samlet set har grønne investeringer for 13 mia. kr. Udover grønne obligationer udstedt af lande som Tyskland, af den nordiske investeringsbank (NIB) eller Verdensbanken, tæller de grønne investeringer blandt andet også skov, vindmølleparker og biogasproduktion.

Kontakt:

Presse- og kommunikationschef Pia Lykke tlf.: 40245592 email: ply@sampension.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sampension-faellesskabet-runder-1-mia-kr-i-gronne-obligationer?releaseId=13600878

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu