ANNONCE

PRM / Se kortet: Her er danskerne med mest gæld

27. februar 2020 09:01 | Af: Ritzau Info
 

I en ny undersøgelse, udarbejdet af Mikonomi.dk, belyses gældsfaktoren for beboerne i de danske kommuner. Beboerne i Gentofte og Dragør topper listen med landets højeste gældsfaktor, hvor Brøndbys beboere har landets laveste gældsfaktor. Der er en tendens, der viser en sammenhæng mellem en høj indkomst og en høj gæld.

Pressemeddelelse fra Mikonomi.dk

I en ny undersøgelse, udarbejdet af sammenligningstjenesten Mikonomi.dk, belyses det, hvordan kommunerne med en høj gennemsnitlig indkomst generelt har en højere gældsfaktor end kommunerne med en lav gennemsnitlig indkomst. Beboerne i Gentofte og Dragør topper listen med landets højeste gældsfaktor, hvor Brøndbys beboere har landets laveste gældsfaktor.

Indkomstniveauet bestemmer gældsfaktoren
Undersøgelsen, baseret på nyligt udgivne tal fra Danmarks Statistik, viser en sammenhæng mellem indkomstniveauet og gældsfaktoren. Der er en tendens til, at en højere indkomst er lig med en højere gældsfaktor og det modsatte. Det bliver forklaret på baggrund af, at man bl.a. har bedre kreditværdighed, når man har en højere indkomst, og derfor har mulighed for at optage større gæld i banker og realkreditinstitutter.

Landets laveste gældsfaktorer findes på Vestegnen
Københavns Vestegn repræsenterer nogle af de laveste gældsfaktorer i landet. Brøndby Kommune ligger med en gældsfaktor på 1,08, og kommuner som Albertslund, Glostrup, Rødovre og Ishøj ligger blandt de 10 laveste i Danmark.

Dette resultat kommer på baggrund af forskellige faktorer som bl.a. en vis mængde af leje- og ejerboliger, gennemsnitsalder i kommunen og boligpriser.

Vil du se hele undersøgelsen, kan du læse mere her.

Kontakt:

Kontakt
Forfatter: ab@mikonomi.dk
Presse: lg@mikonomi.dk
Redaktion: redaktionen@mikonomi.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/se-kortet-her-er-danskerne-med-mest-gaeld?releaseId=13588865

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu