ANNONCE

PRM / Seniorbofællesskab på vej i Egedal By

9. november 2020 13:30 | Af: Ritzau Info
 

Egedal Byråd har valgt Core Bolig X som kommende køber til en grund i Egedal By. De vil bygge “Egehaven”; et bofællesskab målrettet seniorer, der har plads til både det private og fælles liv.

Pressemeddelelse fra Egedal Kommune

Der er i disse år efterspørgsel på boliger, der tilbyder mere fællesskab i hverdagen og i nærområdet. Boliger, hvor fælleskøkkener eller fælles gårdrum giver mulighed for at fælleskabet kan blomstre. Ikke mindst af seniorer, der gerne vil flytte fra den nuværende bolig og ind i et fællesskab med mulighed for et aktivt liv med andre jævnaldrende. Egedal Kommune har afholdt en projektkonkurrence om en 7.300 m2 stor grund i Egedal By Syd. Byrådet valgte projektet Egehaven fra Core Bolig X tegnet af Link Arkitektur.

Privat og fælles

Dommerkomitéen var særlig optaget af den måde projektet er tænkt som en grøn have, der snor sig mellem 2 halve karrébebyggelser med sadeltag. De 67 lejligheder er inspireret af landejendomme og gårdhuse og opføres med teglfacader i varme farver.

Egehaven kombinerer private lejligheder med adgang til fællesskaber, hvor fælleshuset bliver ‘hjertet’ og dermed det sociale centrum for bebyggelsen. Gårdrummene indeholder også orangeri og værksteder med plads til at dyrke hobbyer og aktiviteter sammen med de andre beboere.

– Med Egehaven tilføjer vi endnu et spændende byggeri til Egedal By. Et byggeri der sikrer byen et varieret udseende, og hvor det grønne uderum bliver en del af den grønne fletning, der knytter hele Egedal By sammen. Samtidig sikrer Egehaven, at Egedal By får en alsidig befolkningssammensætning og at vi får flere seniorbofællesskaber, som der er stor interesse i for tiden, siger Ib Sørensen, der er formand for Planudvalget.

Status på Egedal By
Det går stærkt i Egedal By – et barmarksprojekt på i alt 84 hektar, der ventes færdigt omkring 2035: Store kraner løfter nye etagedæk op på kommende boliger i den ene ende, og i den anden ende bærer nye familier flyttekasser ind. Børnecykler står parkeret i de nyopsatte cykelstativer, hunde luftes på de grønne arealer, og langsomt men sikkert indtages byen af de nye borgere.

Egehaven forventes færdig i 2022, og bidrager således til de i alt ca. 3.000 boliger, som der er plads til i bydelen.

Vedlagte illustrationer er udarbejdet af Link Arkitektur og kan benyttes med angivelse heraf.

Kontakt:

Presseansvarlig Rasmus Øhlenschlæger tlf.: 72596203 email: raoh@egekom.dk

Egedal Kommune, projektleder for byudvikling Henrik Wolfhagen, +45 72 59 72 17, henrik.wolfhagen@egekom.dk

Core Property Management, direktør Niels Lorentz Nielsen, nln@coreproperty.dk

LINK Arkitektur A/S, segmentchef bolig Kristina Jordt Adsersen, +45 28 40 30 59,kja@linkarkitektur.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/seniorbofaellesskab-pa-vej-i-egedal-by?releaseId=13603920

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu