ANNONCE

PRM / Separatkloakering skaber ny naturperle i Tårs

8. september 2020 15:00 | Af: Ritzau Info
 

Fredag den 11. september er der officiel indvielse af det nye knapt ni ha store rekreative område Højmarkssøerne i Tårs. Området er blevet til i et tæt samarbejde mellem Hjørring Kommune, Hjørring Vandselskab og ikke mindst borgere og foreninger i Tårs.

Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

Indvielsen sker fredag den 11. september kl. 15. Her vil der være to guidede ture med fokus på hhv. regnvandssøerne (Tur 1 kl. 15-16.30) og de nye stiruter i området (Tur 2 kl. 16-17.30). På begge ture vil der være taler og en lille forfriskning inden turen.

Højmarkssøerne er et godt eksempel på, at man kan komme længere og opnå mere, når det sker gennem fællesskaber. Det er nemlig lykkedes at kombinere separatkloakeringen med skabelsen af et naturskønt område med gå – og løbestier, der snor sig mellem skov og søer – til glæde for borgerne i Tårs og omegn.

Området ligger meget tæt på byens centrum og derfor vil det være et oplagt sted for Tårsborgerne at mødes på gå- eller løbeture i det daglige. Og netop borgerne og deres idéer har været afgørende i udviklingen af området.

“Ingen har bedre forstand på, hvordan en by skal udvikle sig, end dem, der selv bor der. Derfor er borgerinvolveringen helt grundlæggende i kommunens arbejde med at udvikle vores by- og landområder. Sammen får vi nemlig øje på nye muligheder og nye veje at gå for at gøre vores byer attraktive at bo i”, siger Tim Jensen (S), der er formand for Udvalget for Strategisk By- og Landdistriktsudvikling.

Regnvand og rekreativt frirum

I området er der lavet gå- og løbestier, der er plantet skov og lavet “molde-område”, hvor det er helt tilladt at snuppe et æble eller en pære. Samtidig er der lavet to store søer.

Søerne er blevet til i forbindelse med Hjørring Vandselskabs separatkloakering af Tårs. Regnvandet fra byens gader og tage fylder nu Højmarkssøerne, og ved kraftige regnskyl fungerer de som forsinkelsesbassiner, der hindrer oversvømmelser af veje og kældre.

“Vi arbejder altid på at finde bæredygtige løsninger, der både afhjælper nu- og fremtidens klimaudfordringer med stadig hyppigere og heftigere regnhændelser og som passer ind i lokalområdet. I Tårs er det lykkedes at udnytte regnvandet fra byen til skabe et spændende rekreativt område, som kan bruges af unge og ældre. Nu håber vi, at byens borgere vil tage det til sig og gøre det til deres”, siger Kim Mølgaard Jensen, gruppeleder for Projektering og Anlæg hos Hjørring Vandselskab.

Højmarkssøerne er en del af den generelle områdefornyelse i Tårs, som blev skudt i gang i 2015. I 2016 fik hovedgaden gennem byen et løft og området omkring skole og hal blev forskønnet i 2018. Formålet med områdefornyelsen har været at gøre Tårs til en attraktiv og tidssvarende by at bo i.

Bemærk: På grund af corona-restriktionerne er det nødvendigt at tilmelde sig turene på mail til sfr@hjoerring.dk eller på sms til 41 22 31 09. Man skal oplyse navn, antal deltagere, og om man ønsker at deltage på Tur 1 eller Tur 2. Der er tilmeldingsfrist senest torsdag den 10. september kl. 16.00.

Kontakt:

Tim Jensen, Formand for Udvalget for Strategisk By- og Landdistriktsudvikling, Hjørring Kommune på 41 93 77 32

Helle Friis, Projektleder for områdefornyelsen i Tårs, Hjørring Kommune på 41 22 37 36

Anna Klitgaard, Kommunikationsmedarbejder, Hjørring Vandselskab på 30 37 18 58

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/separatkloakering-skaber-ny-naturperle-i-tars?releaseId=13599531

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu