ANNONCE

PRM / SF-borgmester: Det skal være slut med at bruge brændeovn om natten i København

29. oktober 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Brændeovne er den største lokale kilde til partikelforurening i byen, og sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling vil undersøge alle muligheder for at begrænse brændefyring.

Pressemeddelelse fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skadelige partikler spreder sig hver dag fra kommunens cirka 17.000 brændeovne. Sammen med biltrafik er ovnene den største lokale kilde til luftforurening i København, og de er den største udleder af partikler. Sundheds- og omsorgsborgmester i København, Sisse Marie Welling (SF), ønsker skrappere regler for brændefyring generelt, og i første omgang vil hun forbyde at fyre om natten.

– Hvert år dør 460 københavnere for tidligt på grund af luftforurening og langt flere bliver syge. Allerhelst så jeg brændeovnene totalt forbudt i de store byer. Men de regler fastlægges af staten, så mens jeg venter på, at Christiansborg vågner op, vil jeg have efterprøvet, hvor langt vi selv kan gå i København, bl.a. i forhold til et forbud om natten, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling.

Fyring i områder med mange børn skal begrænses

Borgmesteren vil foreslå Borgerrepræsentationen at få undersøgt, hvor langt kommunen kan gå i forhold til at forbyde brændefyring – dels om natten, men også i områder i byen, hvor mange børn bor eller færdes.

– Børn er ekstra sårbare overfor luftforurening, blandt andet fordi deres lunger og immunforsvar ikke er fuldt udviklet. Derfor skal vi passe ekstra godt på vores børn og oprette zoner i områder, hvor der er mange børn – f.eks. omkring daginstitutioner og skoler – hvor brændefyring bandlyses, siger Sisse Marie Welling.

Forslaget skal behandles af Borgerrepræsentationen i dag den 29. oktober. Bliver det vedtaget, skal Teknik- og Miljøforvaltningen i samarbejde med Sundheds- og Omsorgsforvaltningen udarbejde en såkaldt brændeovnsforskrift for Københavns Kommune, der skal begrænse brugen af private brændeovne mest muligt.

Kontakt:

Pressekonsulent Rune Gleerup tlf.: 23440979 email: r168@kk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sf-borgmester-det-skal-vaere-slut-med-at-bruge-braendeovn-om-natten-i-kobenhavn?releaseId=13603334

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu