PRM / Sig ja til din cykel i maj sammen med dine kollegaer

22. marts 2018 12:43 | Af: Ritzau Info
 

Gør som 60.000 mennesker gjorde sidste år: Tilmeld dig sammen med et hold af cykelglade kolleger til Cyklistforbundets store dyst VI CYKLER TIL ARBEJDE. Cyklistforbundet inviterer både nye og erfarne cyklister til at dyste om rejser, cykler og meget mere.

Pressemeddelelse fra Cyklistforbundet

Er du i et fast forhold med din cykel – eller er kærligheden lidt rusten? Find en håndfuld kollegaer med lyst til at cykle, sæt holdet til Danmarks sjoveste cykeldyst og skru op for et sundere liv. Måske bliver det jeres hold, der vinder spændende rejser fra Ruby Rejser, nye cykler fra SCO og meget mere.

Der kan deltages med alle cykler – også elcykler. For det handler ikke om at cykle hverken hurtigst eller længst, men derimod om at cykle flest dage, have det sjovt med kollegaerne og skrue op for sundheden samtidig,

– Det kan være svært at få tid til motion i hverdagens familie- og arbejdsliv. VI CYKLER TIL ARBEJDE er et godt startskud, hvis man vil udnytte hverdagens transport til at få mere motion ind i sin hverdag, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

FÆRRE SYGEDAGE MED EN DAGLIG CYKELTUR
Virksomheder kan mærke det på bundlinjen, når en medarbejder skifter bilen og passiv transport ud med cyklen og aktiv transport. Beregninger viser, at det sparer fem sygedage pr. medarbejder om året. Derfor vælger mange virksomheder ifølge Klaus Bondam at betale deltagergebyret på 60 kr. pr. medarbejder.

– Det gør en forskel, når en virksomhed bakker op om cyklende medarbejdere og kampagnens liv på arbejdspladsen. For mange medarbejdere er det lige den støtte, der skal til for at sige ja til sin cykel og ja til en sundere livsstil, siger Klaus Bondam.

Cyklistforbundet tilbyder i et nyt idekatalog ideer til små og større events, konkurrencer og andet spas på arbejdspladsen, som virksomhederne kan gennemføre i kampagneperioden.

VI CYKLER TIL ARBEJDE løber i maj måned. Deltagerne cykler i hold á 4-16 deltagere. Hver cykeldag tæller som et lod i lodtrækningen om præmier. Tilmelding er åben på www.vcta.dk frem til den 20. april.

GUIDE: Vask vinteren af din cykel på 20 minutter med Cyklistforbundets guide
www.cyklistforbundet.dk/Alt-om-cykling/Cykler-og-udstyr/Saadan-goer-du/Vask-vinteren-af

GUIDE: GØR HVERDAGENS CYKLING TIL HØJEFFEKTIV TRÆNING
Den daglige cykeltur gør en stor forskel for vores sundhed og trivsel. Med et par tilpasninger kan turen også bruges til mere højeffektiv træning.

  • Forlæng ruten: Gør for eksempel morgenruten dobbelt så lang hver dag.
  • Fartleg og bakker: Bakker er gode for benene, og hastighed er godt for konditionen. Tag den skrappeste bakke på din rute flere gange. Bestem dig for at sætte farten op på udvalgte strækninger.
  • Variér din rute: Måske kan du bedre ‘træne’ med en anden rute end den sædvanlige. Find alternative ruter med gode stigninger til benene og gode strækninger til fartleg. Måske finder du endda en mere trafiksikker rute med flere grønne oplevelser.

Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil viste for nylig, at danskernes sundhed rasler ned – blandt andet, fordi vi bevæger os for lidt. I efteråret viste en undersøgelse fra Københavns Universitet, at overvægtige taber sig lige så meget ved at cykle til arbejde som ved fysisk træning i fritiden.

FAKTA: VI CYKLER TIL ARBEJDE 2018

  • VI CYKLER TIL ARBEJDE løber i maj måned. Deltagerne cykler i hold á 4-16 deltagere. Hver cykeldag tæller som et lod i lodtrækningen om præmier.
  • Når kampagnen er slut, trækkes der lod om en række flotte præmier og to hovedpræmier i form af rejsegavekort fra Ruby Rejser og cykler fra det danske cykelfirma SCO til et helt hold. Alle deltagere inviteres også til at deltage i de løbende præmiekonkurrencer på Facebook.
  • Der kan deltages med alle former for cykler – også elcykler. Cykling kan også kombineres med tog og bus, for cykling til kollektiv transport tæller også som cykeldage.
  • Det koster 60 kr. pr. deltager at være med. Mange virksomheder vælger at betale gebyret for alle deltagere, fordi motion og hverdagscykling øger arbejdsglæden og effektiviteten i virksomheden.

20. april er sidste frist for tilmelding. Læs mere på www.vcta.dk og på www.vcta.dk/virksomheder

Kontakt:

Kommunikations- og kampagnechef Jane Kofod tlf.: 2217 5588 email: jak@cyklistforbundet.dk

Direktør Klaus Bondam tlf.: 4070 8365 email: bondam@cyklistforbundet.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=12517479

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu