ANNONCE

PRM / Sig tak til en lærer, der gør en forskel på Samsø

17. juni 2020 16:13 | Af: Ritzau Info
 

I en ny kampagne vil VIA sætte fokus på de lokale lærere, der hver dag gør en positiv forskel i hele regionen. Nu kan du indstille en lokal lærer fra en skole i Samsø Kommune, som fortjener en særlig tak.

Pressemeddelelse fra VIA University College

Vi kender dem alle: Den lærer der gjorde indtryk i skolen. Den lærer, der hjalp dig med at forstå den ligning, der ikke ville løses, og den lærer der ikke gav op på dine vegne, da dansktimerne blev svære.

Nu vil professionshøjskolen VIA University College sætte fokus de lokale lærere i alle Region Midtjyllands 19 kommuner, som hver dag gør skolen til noget særligt for børnene.

“Vi synes, det er tid til at sige tak til de tusindvis af lokale lærere, der hver dag gør en forskel for børnene i vores skoler. Senest har lærerne vist et stort overskud og gåpåmod i forbindelse med coronakrisen, der har krævet nye måder at tænke undervisning og formidling på. Det synes vi fortjener en tak,” siger Britta Riishede, der er uddannelsesleder på læreruddannelsen i Aarhus, som blandt andet leverer nyuddannede lærere til Samsø Kommune.

Hun opfordrer alle borgere i Samsø Kommune til at indstille en særlig lærer, som de enten kender eller selv har haft, til en personlig takkehilsen på hjemmesiden www.via.dk/taklærer. Herefter vil VIA sørge for at sende blomster og et takkekort med en personlig hilsen til tilfældigt udvalgte lærere fra alle regionens kommuner.

“De dygtige lærere findes alle steder lokalt, men de bliver tit overset i den offentlige debat. Mange kan sikkert huske en lærer, som gjorde skolegangen til noget særligt. Enten fordi han eller hun var en dygtig formidler og underviser, eller måske havde et særligt blik for de svage elever og evnede at motivere alle i klassen. Det er det, vi ønsker at sætte fokus på ved at bede samsingerne indstille deres lokale favoritlærer – og det samme i resten af regionens 19 kommuner,” forklarer Britta Riishede.

Behov for flere dygtige lærere
Ifølge en analyse foretaget af COWI for Region Midtjylland kan kommunerne i store dele af regionen få svært ved at tiltrække og fastholde uddannede lærere i fremtiden. Og det får i værste fald betydning for fagligheden, hvis man skal tro den lokale uddannelsesleder.

“Vi ved, at veluddannede lærere er en vigtig forudsætning for at lykkes med læringen i skolen. Men samtidig kigger vi ind i en fremtid, hvor vi kan møde udfordringer med at tiltrække dygtige lærere til Samsø Kommune. Derfor håber vi naturligvis, at kampagnen også kan inspirere de unge til at overveje læreruddannelsen, så de kan blive en del af den næste generation af lærere, der dagligt gør en stor forskel for kommunens børn,” siger Britta Riishede.

Du kan indstille en lærer fra Samsø Kommune frem til 6. juli. Enten din egen nuværende eller tidligere lærer, dine børns lærer eller bare en lærer, du kender, og som gør en særlig indsats. Måske er det netop din lærer, der ender med at få en af de mange personlige blomsterhilsner, som VIA sender ud.

Der er sidste ansøgningsfrist for at søge ind på en af regionens læreruddannelser i Aarhus, Silkeborg, Randers, Holstebro, Skive og Nørre Nissum den 5. juli kl. 12.00.

Kontakt for yderligere information

Britta Riishede
Uddannelsesleder på læreruddannelsen i Aarhus
Mail: br@via.dk
Tlf.: 87 55 31 04

Lotte Gyldenvang
Journalist i VIA
Mail: vang@via.dk
Tlf.: 87 55 15 20

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sig-tak-til-en-laerer-der-gor-en-forskel-pa-samso?releaseId=13595452

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu