ANNONCE

PRM / Silas Holst går og løber for brystkræftsagen sammen med over 4.000 danskere

26. august 2020 06:28 | Af: Ritzau Info
 

Under budskabet ‘fordi ingen bryster skal have kræft’ løber og går over 4.000 danskere landet over søndag den 30. august. Motionseventen er virtuel og et helt nyt tiltag, som Støt Brysterne står bag. Silas Holst er blandt de tusindvis af deltagere – og for ham lyder startskuddet hjemme fra hoveddøren i Brønshøj. Du kan også nå at være med.

Pressemeddelelse fra Kræftens Bekæmpelse

Hvert år rammes knap 5.000 kvinder i Danmark af brystkræft, mens over 60.000 i dag lever med diagnosen. Det gør rigtig mange mennesker til patienter og pårørende. Derfor har over 4.000 danskere allerede meldt sig til Støt Brysternes nye virtuelle motionsløb, som afholdes til fordel for brystkræftsagen.

En af de mange deltagere er skuespiller og danser, Silas Holst. Han er selv pårørende til en med brystkræft. Og netop derfor har han, som ambassadør for Støt Brysterne de seneste år, været med til at sætte fokus på brystkræftsagen:

– Vi har desværre også brystkræft i min familie. Støt Brysterne er derfor en sag, som betyder meget for mig, og jeg ønsker at opfordre andre til at bakke op om, at ingen bryster skal have kræft, ved at deltage i Støt Brysternes event 30. august. Jeg har selv tænkt mig at tage en slentretur på 5 km i mit nærområde, fortæller han.

Ud over Silas Holst er sanger og tv-vært, Mattias Hundebøll, foredragsholder og fitnessinstruktør, Charlotte Bircow, og præsident i Kræftens Bekæmpelse, Lykke Friis, blandt de kendte ansigter, der også støtter op om dagen.

Hvert skridt tæller
Alle kan være med. Om man vil løbe alene, med en veninde eller bare slentre en tur med familien er helt op til deltagerne selv. Ligesom det er helt valgrit, om startskuddet skal lyde fra hjemadressen eller en anden planlagt rute.

Og hvert skridt tæller, understreger kampagneansvarlig for Støt Brysterne, Sisan Bové:

– Nye tal viser, at 4.894 kvinder i Danmark i 2019 fik brystkræft. Og det tal vil stige. De næste 10 år forventes en stigning på hele 9 pct. Det betyder, at antallet vil stige til 5.325 brystkræfttilfælde frem mod 2029.

– Heldigvis er der sket store fremskridt inden for brystkræft. Men den forventede stigning stiller stadig krav om udvikling af mere effektive diagnosemetoder samt skånsomme og præcise behandlinger. Derfor er det fortsat vigtigt at sætte fokus på brystkræftsagen på nye måder. Mange på tværs af landet har allerede taget godt imod vores nye initiativ, men vi håber, at endnu flere vil tilmelde sig og bakke op om dagen.

For når vi står sammen og indsamler penge til Støt Brysterne, er vi alle sammen med til at bekæmpe brystkræft. De penge, som bliver indsamlet, går til tre vigtige indsatsområder: Forskning, forebyggelse og patient- og pårørendestøtte.

Læs mere om eventen og tilmeld dig her.

——————————————–

Om eventen:
Motionseventen finder sted den 30. august. Tid og sted er valgfrit. Der er fire forskellige ruter, hvor det er muligt at løbe eller gå fem eller 10 km. Det koster 130 kroner at være med. Alt overskud fra billetsalget går ubeskåret til Støt Brysterne og Kræftens Bekæmpelses tre indsatsområder forskning, forebyggelse og patientstøtte. Læs mere om eventen og tilmeld dig her.

Om Støt Brysterne:
Støt Brysterne er Kræftens Bekæmpelses kampagne, som sætter fokus på – og samler penge ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte – i relation til brystkræft. Se mere på www.støtbrysterne.dk


Kontakt:

For yderligere information, kontakt:
Senem Aydinoglu, senem@cancer.dk, 93906081

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/silas-holst-gar-og-lober-for-brystkraeftsagen-sammen-med-over-4000-danskere?releaseId=13598686

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu