ANNONCE

PRM / Sjællandske andelshavere sætter skub i den grønne omstilling: Clever vil etablere flere end 1.000 offentlige ladepunkter til elbiler i Region Sjælland

23. oktober 2020 10:35 | Af: Ritzau Info
 

Ladeoperatøren Clever, som er ejet af energiselskabet Andels andelshavere på Sjælland, sætter nu fart på den grønne omstilling. Inden udgangen af 2025 vil Clever nemlig etablere over 10.000 offentlige ladepunkter i hele landet. Flere end 1.000 af dem bliver sat op i Region Sjælland, og på den måde bliver investeringen til gavn for både andelshavere med elbil og andre elbilister, der til dagligt bruger tiden på de sjællandske veje.

Pressemeddelelse fra Clever

Andels mange andelshavere er nu med til at sætte ekstra fart på den grønne omstilling til elbiler. Den andelsejede ladeoperatør, Clever, melder nemlig nu ud, at man vil etablere 10.000 nye, offentlige ladepunkter inden udgangen af 2025. Den nationale udmelding er dog også godt nyt for andelshaverne selv, da flere end 1.000 af de nye, offentlige ladepunkter vil blive sat op i Region Sjælland inden for de kommende fem år.

“Hele andelstanken i energisektoren opstod jo på grund af behovet for at få infrastruktur ud i hele landet. Først drejede det sig om el, så bredbånd og nu ladepunkter til elbilen. Det er vigtigt for os, at investeringen, vi laver i fremtidens ladenetværk, også skaber stor værdi hos de sjællandske andelshavere, der er med til at gøre investeringen mulig,” siger Casper Kirketerp-Møller, der er direktør for Clever.

Udmeldingen fra Clever kommer midt i de politiske forhandlinger på Christiansborg om, hvordan vi får flere elbiler på vejene. Her har en af politikernes bekymringer været, hvordan man sikrer gode lademuligheder til hele landet, så skiftet til elbil bliver så nemt som muligt.

“Vi kommer med den her udmelding for at betrygge sjællænderne i, at de roligt kan købe en elbil. Vi og andre aktører på markedet skal nok sikre, at lademulighederne er i top i hele landet. Så skal politikerne bare sørge for, at bilen og strømmen bliver så billig som muligt, så flest mulige danskere tager det grønne bilvalg,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Offentlig opladning skal supplere hjemmeopladning på Sjælland

Clever har i dag opsat omkring 170 ladepunkter i Region Sjælland og med annonceringen af de nye sjællandske ladepunkter, vil det tal næsten femdobles. Det er særligt godt nyt for de sjællandske elbilister, der bruger meget tid på vejene og har brug for nem opladning for at komme hurtigt videre på resten af turen. Alligevel er de nye, offentlige ladepunkter kun en del af Clevers strategi for at sikre gode lademuligheder til de sjællandske elbilister. Her spiller ladebokse til hjemmeopladning nemlig en vigtig rolle.

“Det er også vigtigt at slå fast, at de offentlige ladepunkter kun er en del af løsningen. Rygraden i omstillingen til elbiler er hjemmeopladning med egen ladeboks, hvilket for de fleste sjællandske husejere vil være den foretrukne løsning. Med en ladeboks derhjemme kan bilen nemlig lade om natten, mens man sover, og mens strømmen er grønnest og billigst. På den måde kommer hjemmeopladning os alle til gode,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Udover de flere end 1.000 ladepunkter i Region Sjælland, vil Clever også etablere et stort antal nye ladepunkter i Region Hovedstaden, hvor behovet for offentlig opladning er større, da flere bor i etageboliger uden mulighed for hjemmeopladning.

Fakta:

  • Clever har i dag opsat omkring 170 ladepunkter i Region Sjælland. Clevers ambition om at etablere flere end 1.000 nye, offentlige ladepunkter i regionen inden udgangen af 2025 svarer altså til mere end en femdobling.
  • Clevers investering i nye ladepunkter i Region Sjælland vil både føre til nye lynladepunkter, normalladepunkter og hurtigladepunkter i regionen.
  • Normal- og hurtigopladning går op til 50 kW, mens lynopladning i dag går op til 350 kW.
  • Clever er en af Danmarks største ladeoperatører. Clever er ejet af de andelsejede energi- og fibernetkoncerner Andel (94,9 procent) og NRGi (5,1 procent).

Kontakt:

Head of Communications & Public Affairs Henrik Skyggebjerg tlf.: +4560169714 email: hs@clever.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sjaellandske-andelshavere-saetter-skub-i-den-gronne-omstilling-clever-vil-etablere-flere-end-1000-offentlige-ladepunkter-til-elbiler-i-region-sjaelland?releaseId=13602972

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu