ANNONCE

PRM / Skoleelever skal have mere viden om livet i havet

11. juni 2020 07:30 | Af: Ritzau Info
 

Den internationale miljømærkningsorganisation MSC lancerer i dag den danske udgave af et nyt undervisningsmateriale, rettet mod at øge elevernes viden om livet i havet.

Pressemeddelelse fra MSC – Marine Stewardship Council

Materialet skal hjælpe og inspirere lærere til at udbrede kendskabet til, hvordan vi alle kan bidrage til at nå FN’s Verdensmål nr. 14 om et levende hav.

– “Vi har udviklet dette materiale fordi vi tror, vi kan bidrage med vores indgående kendskab til bæredygtigt fiskeri og udnyttelse af marine ressourcer”, siger landechef i MSC, Ole Schmidt.
De seneste år har der været en stigende opmærksomhed om havenes tilstand og om den vitale rolle de spiller i forhold til klima og forsyning med fødevarer.

– “Flere og flere har fået øjnene op for det enorme pres vores have er udsat for, og derfor er det ekstra vigtigt at bidrage til at sprede håb og se på de muligheder vi har for faktisk at nå Verdensmålene. I den sammenhæng mener vi, at det er vigtigt at skoleeleverne får kendskab både til problemer og løsninger”, siger Ole Schmidt.

Materialets omdrejningspunkt er en prisbelønnet kortfilm på 15 minutter (“Min far er fisker”), der behandler en række komplicerede emner på en måde så de bliver håndterbare for eleverne i folkeskolens ældste klasser.

– “Det er vigtigt for os, at man ikke lader som om der er enkle løsninger på meget komplicerede problemstillinger. I stedet håber vi, at materialet kan give eleverne et indblik i, hvordan tingene spiller sammen, hvordan vi mennesker har indflydelse på naturen, og hvordan vi kan sikre at havets ressourcer bliver udnyttet bæredygtigt.”

– “Havkundskab er fremtiden! Det er i hvert fald en del af løsningen. Med større kendskab til – og respekt for – vores have, vil også fremtidige generationer kunne spise sig mætte i de sunde fødevarer vi får fra havet”, siger Ole Schmidt

Kontakt:

Landechef Ole Schmidt tlf.: +45 2243 0546 email: ole.schmidt@msc.org

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/skoleelever-skal-have-mere-viden-om-livet-i-havet?releaseId=13594698

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu