PRM / Sluk sommertørsten med Cold Brew-kaffebrygning

9. august 2018 15:00 | Af: Ritzau Info
 

Trænger du til noget koldt og læskende midt i sommervarmen, men har mest lyst til kaffe? Så er en iskold Cold Brew-kaffe måske løsningen. Mette Kaarsberg fra Homebarista guider dig igennem den simple Cold Brew-brygningsmetode.

Pressemeddelelse fra Bodum

Efter mange års popularitet i USA, vinder Cold brew-brygning nu endeligt frem i Danmark. Cold Brew-brygningsmetoden frembringer en sødere smag i kaffen og har et højere koffeinindhold end en almindelig kop kaffe.

“Cold Brew er perfekt til alle kaffeelskere her i sommervarmen. Kaffen laves med koldt vand og brygges i 12-24 timer på en Bodum iskaffebrygger. Processen med koldt vand er meget nænsom og gør, at smagsnuancerne og aromaerne trækkes frem og står klart. Man kan således få en helt fantastisk smagsoplevelse”, siger Mette Kaarsberg.

Men ligesom med andre bryggemetoder, så er der ifølge Mette Kaarsberg stadig nogle ting, man skal være opmærksom på, når man brygger Cold Brew-kaffe.

“Cold Brew-kaffen skal tildækkes og holdes tæt med enten et låg eller husholdningsfilm. Efter de 12-24 timer i køleskab eller ved stuetemperatur, skiftes låget på iskaffebryggeren, og dernæst stemples kaffen og tilsættes enten mælk, isterninger eller sirup efter behov”, siger hun.

Stor efterspørgsel på Cold Brew
Cold Brew-kaffe har været populær i år, og det har man også oplevet hos kaffeproducenten Bodum.

“Cold Brew-kaffen er efterhånden at finde på mange caféer og restauranter. Men hvorfor ikke også lave den derhjemme? Slow Coffee-brygning og nørderiet omkring den gode kaffe vinder mere og mere frem, og derfor er jeg også sikker på, at mange vil tage Cold Brew-bryggemetoden til sig,” siger Malene Munch Vestergaard, der er PR & SoMe ansvarlig hos Bodum Skandinavien.

Simpel guide til, hvordan du laver din egen Cold Brew-kaffe:
1. Tilføj groft, friskmalet kaffe til din Bodum iskaffebrygger. Bodum anbefaler, at man bruger dobbelt mængde kaffe for en ekstra fyldig smag. Skal smagen være mere mild, bruges mindre mængde kaffe.
2. Tilføj frisk, koldt vand og rør rundt med en plastikske. Sæt låg på (uden stempel)
3. Lad den trække i køleskabet i 12-24 timer
4.Tag kanden ud af køleskabet, og skift til låget med stempel.
5.Tryk langsomt stemplet i bund.
6. Kaffen er klar til servering. Tilføj isterninger, mælk og evt. sirup.
7. Skal kaffen gøres endnu mere lækker, så tilføj en god vaniljeis.

Ordforklaring:

Forskellen på iskaffe og Cold Brew er ganske enkel. Iskaffe er varm kaffe, der nedkøles med isterninger, mælk og sirup. Cold Brew er kold kaffe fra begyndelsen, der brygges i lang tid og efterfølgende tilføjes isterninger, mælk og sirup.

Se hvordan du laver Cold Brew her: https://www.youtube.com/watch?v=Mt4ulOvXmW0

For yderligere oplysninger:

  • Malene Munch Vestergaard, Bodum Skandinavien, tlf.: +45 51622047
  • Mette Kaarsberg, Homebarista, tlf.: +45 27642622
  • Richard Fischer Hansen, PR-kontakt, Brandhouse PR, tlf.: +45 22462164

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sluk-sommertorsten-med-cold-brew-kaffebrygning?releaseId=13307118

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu