PRM / Små virksomheder i Nordsjælland rammes af politisk uvidenhed

4. december 2018 09:06 | Af: Ritzau Info
 

Det kommer til at ramme de små virksomheder i Nordsjælland hårdt, når kommunerne allerede ved opgaver ned til fem millioner kroner skal stille krav om lærepladser. Det mener Dansk Byggeri Nordsjælland, der er overrasket over politikernes uvidenhed, som virksomhederne nu må betale prisen for

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Når de nordsjællandske kommuner fremover sender opgaver som fx byggerier af skoler eller vedligeholdelse af grønne områder i udbud, så skal der allerede ved opgaver helt ned til fem millioner kroner stilles krav om, at virksomheden der skal løse opgaven, har lærlinge ansat. Det er regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der har besluttet at rykke grænsen fra ti millioner kroner til nu at gælde allerede ved opgaver til fem millioner kroner.

– Det er noget af det mest vanvittige, som jeg endnu har været ude for. Vi samarbejder med kommunerne om at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse, virksomhederne åbner deres byggepladser for skoleelever og holder oplæg i folkeskolerne, og samtidig tager virksomhederne alle de lærlinge, som de kan få. Som tak for indsatsen har politikerne på Christiansborg så indført mere unødvendigt bureaukrati og ufleksible krav. Det er et tydeligt tegn på, at politikerne ikke har sat sig ind i, hvad der foregår, siger Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri Nordsjælland.

Virksomhederne skal fremover både dokumentere, at de har lærlinge ansat, og at de har haft dem med ude på den konkrete opgave, som de udfører for kommunen.

– Her i Nordsjælland har vi rigtig mange mindre virksomheder, der i forvejen kæmper med alt det papirarbejde, der følger med, når de skal løse en opgave for en kommune. Det kommer der nu endnu mere af, når man nu vil kræve garantier i forbindelse med opgaver helt ned til fem millioner kroner. En størrelse, hvor de mindre virksomheder ellers også kan være med. Da de små virksomheder i forvejen er nogle af dem, der tager flest lærlinge, så er det et tåbeligt krav, som samlet næppe vil give flere lærepladser, siger Jørgen Simonsen.

Han påpeger, at antallet af lærlingeaftaler i bygge- og anlægsbranchen er steget med 12 procent i årets første ni måneder. Samlet set uddanner byggeriet 21 procent af samtlige elever på erhvervsuddannelserne, mens branchen kun udgør syv procent af beskæftigelsen.

– Det går den rigtige vej på alle fronter, og her i Nordsjælland er der jo virksomheder, der ligefrem står og mangler lærlinge, så derfor er det helt uforståeligt, at politikerne på Christiansborg beslutter at stille ufleksible krav til virksomhederne frem for at lade kommunerne og virksomhederne fortsætte det gode samarbejde, som vi allerede er godt i gang med, siger Jørgen Simonsen, Dansk Byggeri Nordsjælland.

Kontakt:

Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen, telefon 40 50 26 40
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Nordsjælland, Niels Tolstrup, telefon 20 65 98 40
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sma-virksomheder-i-nordsjaelland-rammes-af-politisk-uvidenhed?releaseId=13564988

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu