ANNONCE

PRM / SMVdanmark: Fornuftig aftale – men for stor regning til erhvervslivet

4. december 2020 18:08 | Af: Ritzau Info
 

Den nye aftale om fremtidens bilpark er tilfredsstillende, da den giver forudsigelighed og god tid at omstille sig i, mener SMVdanmark. Men det er ikke hensigtsmæssigt, at man pålægger erhvervslivet højere kilometerbaserede afgifter, når der endnu ikke er teknologiske alternativer til varebiler og lastvogne, der kører på benzin og diesel.

Pressemeddelelse fra SMVdanmark

Regeringen og dens støttepartier har indgået en aftale om fremtidens bilpark, som skal medføre 775.000 el- og hybridbiler i 2030. Det er en buket med en del torne, mener SMVdanmark.

“Jeg er tilfreds med, at vi nu har en politisk aftale, der skaber sikre rammer for, hvordan vi får skiftet en større del af vores bilpark ud med elbiler. Og vi vil gerne kvittere for, at elbiler kommer ud på vejene, mens vi samtidigt trækker CO2 ud af vores transportsektor. Endeligt er vi tilfredse med, at det sker over en årrække, der giver både forbrugere og virksomheder mulighed for at omstille sig,” udtaler Jakob Brandt.

Han ser dog et problem i, at man lægger afgifter på varevogne og lastbiler.

“Det er ikke hensigtsmæssigt, at den kilometerbaserede afgift, der indføres for lastbiler, og de afgifter, der indføres på varebiler, sker før det teknologisk er muligt at udskifte varevogne og lastbiler med nulemissionsalternativer, og det er ikke i orden, at provenuet skal bruges til at finansiere flere grønne personbiler. Grundlæggende bør provenuet føres tilbage til dansk erhvervsliv og understøtte deres grønne transportomstilling,” udtaler Jakob Brandt.

Endeligt er det grundlæggende en meget højthængende frugt, aftalen går efter, mener Jakob Brandt.

“Personbiler er suverænt det sted, hvor det samfundsøkonomisk er dyrest at fjerne udledningen af drivhusgasser. Det er et skridt væk fra en CO2-afgift. Vi vil derfor kraftigt opfordre til, at man vælger en ensartet CO2-afgift som løsningen på klimaudfordringen,” siger han og fortsætter:

“Hvis vi kunne bestemme, var afgiftssystemet overordnet set blevet gentænkt, så det blev mindre afhængigt af økonomisk værdi og mere afhængigt af CO2-udledning. Et alternativ til en CO2-afgift ville være at koble afgifterne tættere på CO2-udledningen via et teknisk baseret afgiftssystem,” udtaler Jakob Brandt.

Kontakt:

Kommunikationschef David Elmer tlf.: +45 53 85 53 70 email: elmer@smvdanmark.dk

Adm. direktør i SMVdanmark Jakob Brandt tlf.: 24 25 27 27 email: brandt@smvdanmark.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/smvdanmark-fornuftig-aftale—men-for-stor-regning-til-erhvervslivet?releaseId=13605714

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu