ANNONCE

PRM / SMVdanmark: Fuld støtte til regeringens nye genstartteams

11. august 2020 11:01 | Af: Ritzau Info
 

Danmarks eksport-motor har brug for en tiltrængt kickstart

Pressemeddelelse fra SMVdanmark

Som et led i Aftale med regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det konservative Folkeparti og Alternativet om udfasning af hjælpepakker, stimuli-initiativer og eksport initiativer er der nedsat et tværgående ‘Forum for genstart af dansk eksport’ og otte genstartteams, der skal komme med anbefalinger til en samlet eksportpakke, der skal forhandles i 2020. SMVdanmark er udpeget til at deltage både i forummet og genstartteamet for SMV’er og hilser de nye genstartsinitiativer velkommen.

“Først og fremmest vil vi gerne kvittere for, at regeringen har taget særligt højde for de udfordringer, som de små og mellemstore virksomheder står overfor. SMV’erne er rygraden i dansk erhvervsliv, og hvis danske eksporterende virksomheder skal på ret kurs igen, er det afgørende at få SMV-segmentet med,” påpeger adm. direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt.

“Dansk økonomi er i høj grad bundet op på udviklingen i verdensøkonomien og på eksportmarkederne. Vores undersøgelser viser, at eksporttilliden blandt SMV’erne er styrtdykket til et historisk lavt niveau. Det er derfor helt rigtigt set, at vi har behov for genstartteams for eksporten, og vi bakker i SMVdanmark fuldt op om initiativet,” udtaler adm. direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt..

Danske virksomheder eksporterer varer og tjenester for mere end 1.100 mia. kr. om året og understøtter mere end 800.000 danske jobs, svarende til knap halvdelen af den private beskæftigelse.

“Selvom vi i Danmark begynder at få styr på COVID-19, er der mange andre lande, der stadigt kæmper med at få sygdommen under kontrol. Og det betyder, at mange danske virksomheder stadigt oplever rejsebegrænsninger for medarbejdere og samarbejdspartnere, forsinkede vareleverancer og lave salgstal. Mange danske virksomheder har hårdt brug for at finde nye markeder, kunder og underleverandører,” påpeger adm. direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt og fortsætter: “I SMVdanmark ser vi frem til at drøfte SMV’ernes erfaringer med andre af medlemmerne – både i forummet og i genstartsteams – og udarbejde ambitiøse anbefalinger til regeringen. For Danmarks eksport-motor har brug for en tiltrængt kickstart.”

Kontakt:

Adm. direktør i SMVdanmark Jakob Brandt tlf.: 24 25 27 27 email: brandt@smvdanmark.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/smvdanmark-fuld-stotte-til-regeringens-nye-genstartteams?releaseId=13597681

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu