ANNONCE

PRM / SMVdanmark: Glædeligt at restriktionerne hæves i Nordjylland

19. november 2020 12:16 | Af: Ritzau Info
 

Glædeligt at restriktionerne i Nordjylland nu kan hæves, men SMVdanmark frygter, at restriktionerne fra starten var en overreaktion fra regeringens side. Folkesundheden vejer tungt, men havde regeringen været reelt bekymret, havde de nok brugt påbud frem for opfordringer, mener SMVdanmark.

Pressemeddelelse fra SMVdanmark

Regeringens beslutning om at ophæve restriktionerne i Nordjylland i dag og i morgen, vækker glæde hos Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

“Det er utroligt glædeligt, at restriktionerne nu hæves, men jeg kan godt frygte, at der var tale om en overreaktion fra regeringens side. Hensynet til folkesundheden vejer naturligvis tungt, men havde regeringen reelt været bekymret, havde de nok lukket Nordjylland ned gennem påbud frem for kraftige opfordringer. Derfor kan jeg godt frygte, at det var en panikreaktion, da regeringen lukkede regionen ned. Sammenlagt har det kostet millioner for de nordjyske virksomheder, og skræmt livet af befolkningen. Jeg opfordrer til, at vi fremover afpasser restriktionerne bedre og i mere dialog med erhvervsorganisationer og sundhedseksperter,” siger Jakob Brandt.

Alene lønpendlerkompensationen har kostet virksomhederne 25 mio. kr. i egenbetaling, fordi virksomhederne skal betale op til 25 pct. af lønnen for de medarbejdere, virksomhederne sender hjem, fordi de er blevet “kraftigt opfordret” til, ikke at krydse kommunegrænsen. Det viser en analyse foretaget af SMVdanmark.

I starten af nedlukningen spurgte SMVdanmark medlemsvirksomhederne i regionen, om de fandt regeringens tiltag passende. Næsten 4 ud af 10 mente, at regeringens tiltag mod coronasmitte i Nordjylland var en overreaktion. Derudover mente 5 procent, at der var for få restriktioner mens 25 procent fandt tiltagene passende.

“Det var ikke en fair situation, staten satte virksomhederne i, at de kunne vælge mellem en stor regning eller blive udskammet af kunder, medarbejdere og leverandører. Jeg deler til fulde de nordjyske virksomheders frustration. For de havde helt ret,” siger Jakob Brandt.

Kontakt:

Kommunikationschef David Elmer tlf.: +45 53 85 53 70 email: elmer@smvdanmark.dk

Adm. direktør i SMVdanmark Jakob Brandt tlf.: 24 25 27 27 email: brandt@smvdanmark.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/smvdanmark-glaedeligt-at-restriktionerne-haeves-i-nordjylland?releaseId=13604704

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu