ANNONCE

PRM / SMVdanmark: Straksudbetalinger er godt, men skal gælde alle ordningerne

29. april 2020 12:43 | Af: Ritzau Info
 

SMVdanmark jubler over erhvervsminister Simon Kollerups udmelding om, at lønkompensations-ordningen skal straksudbetales, men det skal også gælde kompensationsordningerne for tabt omsætning og faste omkostninger, for kan virksomhederne ikke betale de øvrige regninger nu, er de lige vidt, siger Jakob Brandt, vicedirektør i SMVdanmark.

Pressemeddelelse fra SMVdanmark

Erhvervsminister Simon Kollerup kom her til formiddag med en udmelding om at virksomheder, der har søgt om lønkompensation får straksudbetaling inden 1. maj. Det er den løsning SMVdanmark har presset på for og derfor er vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt, rigtig glad for den udmelding:

“Vi er rigtig glade for dagens udmelding fra erhvervsminister Simon Kollerup om at alle virksomheder, der har søgt om lønkompensation får det, inden de skal betale løn den 1. maj. Det er, hvad vi over den sidste tid har presset på for, fordi det ikke nytter noget at have vedtaget nogle hjælpepakker, som ikke når ud til virksomhederne, inden de går konkurs,” siger vicedirektør Jakob Brandt.

Meget få har fået fra de øvrige ordninger

“Vi har netop foretaget en medlemsundersøgelse, der viser at kun 46 pct. har fået lønkompensationen for deres medarbejdere udbetalt. 16 pct. har fået det for tabt omsætning og 2 pct. for kompensation for faste omkostninger. Samtidig er der en del virksomheder, der har svært ved skaffe likviditet i banken og rykker nærmere afgrunden, hvis de ikke allerede er ude over den,” fortæller Jakob Brandt.

“Dagens udmelding fra ministeren vil helt sikkert redde virksomheder fra konkursen, hvis den besluttes, men vi er ikke i mål endnu. Vores tal og erfaringer taler sit tydelige sprog: Der også er brug for straksudbetaling af kompensation for de øvrige ordninger, hvis virksomhederne skal overleve og arbejdspladserne skal reddes. Hvis ikke virksomhederne her og nu kan betale deres regninger, så redder vi dem ganske enkelt ikke.”

“Derfor foreslår vi samme fremgangsmåde med ordningerne for tabt omsætning og faste omkostninger. Udbetal med det samme, gennemfør den nødvendige kontrol og rejs eventuelle krav om tilbagebetaling bagefter,” siger Jakob Brandt.

Kontakt:

Kommunikationschef i SMVdanmark Jon Arskog tlf.: 61 96 39 99 email: arskog@SMVdanmark.dk

Vicedirektør i SMVdanmark Jakob Brandt tlf.: 24 25 27 27 email: brandt@smvdanmark.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/smvdanmark-straksudbetalinger-er-godt-men-skal-gaelde-alle-ordningerne?releaseId=13592518

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu