ANNONCE

PRM / Snart kan pårørende besøge deres kære på Furesøs plejecentre

6. maj 2020 11:42 | Af: Ritzau Info
 

For at forebygge udbredelsen af coronasmitte har pårørende siden midten af marts ikke kunnet komme på kommunens plejecentre. Kun døende og kritisk syge har kunnet få besøg af deres familie. Så snart sundhedsmyndighederne giver grønt lys, vil Furesø åbne for ‘almindelige besøg’, så længe det foregår udendørs.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Den 5. maj besluttede Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv en plan for gradvis genåbning på social- og sundhedsområdet, herunder at man igen kan besøge forældre og bedsteforældre på kommunens plejecentre. Der bliver nu sat særlige besøgspavilloner op udendørs, så besøg kan foregå med mindst mulig smitterisiko. Det bliver ikke helt som det plejer, fx skal alle besøg aftales på forhånd, men plejecentrene bestræber sig på at skabe gode rammer for endelig at kunne ses igen.

Udvalgets formand, Matilde Powers (A), er tryg ved beslutningen:

“Vi gør alt, hvad der står i vores magt for at passe på vores ældre og helbredsmæssigt sårbare borgere. Men selv om medarbejdere og frivillige knokler for at gøre dagligdagen under corona så meningsfuld som muligt, så kan vi ikke se bort fra, at det påvirker trivslen blandt beboerne på vores plejecentre at være adskilt fra deres nærmeste. Derfor er der et stort ønske om at åbne for besøg, som vi nu imødekommer inden for rammerne af Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Vi rykker besøgene udendørs, så vi på den måde kan reducere den øgede smitterisiko, der vil være forbundet med flere mennesker omkring vores ældre”.

Merete Kreiberg, leder på Plejecentret Solbjerghaven, ser frem til, at beboere kan mødes med deres pårørende igen: “Vi har holdt fast i vanerne og rutinerne, så beboerne har oplevet en normal hverdag. Vi skal nu finde en rigtig god måde at arrangere besøgene på i dialog med de pårørende. For vores særligt sårbare gruppe beboere kan det være svært at forstå, at der skal holdes afstand, men medarbejderne vil gøre alt, hvad de kan, for at skabe rammerne for en god og hyggelig oplevelse for borgerne og deres familier”.

Udgangspunktet for genåbningen er fortsat de rammer og anbefalinger, der udmeldes af sundhedsmyndighederne. Lige nu afventer man Sundhedsstyrelsens retningslinjer for udendørs besøg. Furesø Kommune forventer, at de fleste plejecentre kan være klar til besøg i løbet af den kommende uge. Det enkelte plejecenter orienterer alle pårørende, så snart der åbnes for besøg. Det vil også blive annonceret på plejecentrenes hjemmesider.

Der vil også blive åbnet op for individuel genoptræning for beboerne, og for at dagtilbuddets aktivitetsmedarbejdere, der hidtil har været sendt hjem, kommer på alle plejecentrene og laver aktiviteter med beboerne. Det skal hjælpe plejepersonalet med at få etableret flere aktiviteter som sang, spil, gåture, kontakt med pårørende pr. telefon, online, brev eller andet.

Kontakt:

Matilde Powers, formand for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv, map1@furesoe.dk, 7216 5646

Annelia Jensen, centerchef i Center for Sundhed og Seniorliv, ajs@furesoe.dk, 7216 4968

Merete Kreiberg, leder af Solbjerghaven, mkj@furesoe.dk, 7216 4595

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/snart-kan-parorende-besoge-deres-kaere-pa-furesos-plejecentre?releaseId=13592899

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu