ANNONCE

PRM / Snart tager vi på ferie, og det har tyvene ventet på

23. juni 2020 10:30 | Af: Ritzau Info
 

Sommerhuset er booket, og for første gang i månedsvis forlader mange danskere deres hjem i én eller flere uger for at holde ferie. Det er godt nyt for indbrudstyvene, som har haft svære arbejdsbetingelser, mens landet har været lukket ned. Med lidt hjælp fra gode naboer og Nabohjælps app kan man tage af sted med ro i sindet

Pressemeddelelse fra Det Kriminalpræventive Råd

Sommerferien kalder, og mens vi drømmer om sand mellem tæerne og lyse aftener på terrassen, drømmer tyvene bare om at komme tilbage på arbejde.

Skæver man til statistikkerne, er det netop i de store ferieuger, tyvene slår til. Sidste år var der på landsplan 21% flere indbrud i juli måned end i årets øvrige lyse måneder.Men vi kan heldigvis gøre en hel del selv for at forpurre indbrudstyvenes planer. Det eneste, der kræver, er lidt forberedelse,gode naboer og Nabohjælps app, lyder det fra Sarah Risbøl Jacobsen, kommunikationskonsulent i Nabohjælp.

“Coronakrisen har bekræftet det, vi allerede ved – nemlig, at aktive nabolag og huse, som ser beboede ud, virker afskrækkende på tyven. Antallet af indbrud er faldet under nedlukningen, hvor danskerne har været mere hjemme. Nu, hvor vi igen bevæger os ud i længere tid ad gangen,gælder det om at snyde tyven til at tro, at der er nogen hjemme. Det kan vi gøre på en nem og sikker måde med lidt hjælp fra naboerne og Nabohjælps app”, siger hun.

Nabohjælpere er bedre til at forebygge indbrud

Opmærksomme naboer stresser tyven, og med lidt nabohjælp er dit hus aldrig helt alene hjemme. Dine naboer kan få din bolig til at se beboet ud ved at tømme din postkasse, fylde lidt affald i skraldespanden, parkere en bil eller en cykel i den tomme indkørsel og flytte lidt rundt på dine ting.

I Nabohjælps app kan du selv invitere dine betroede naboer til at hjælpe dig i ferien. Mens du er væk, får de på skift påmindelser om at passe på dit hus. Og det virker, fortæller Sarah Risbøl Jacobsen fra Nabohjælp, som Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden står bag:

“Vi ved fra undersøgelser, at nabohjælpere, som bruger appen, er bedre til at forebygge indbrud. Nabohjælpen bliver simpelthen mere systematisk og dermed mere effektiv, når man bruger Nabohjælps app. Systematisk Nabohjælp kan forebygge op mod hvert 4.indbrud, så der er god grund til at downloade appen og sætte nabohjælpen i system.”

180.000 danskere har allerede taget Nabohjælps app i brug og er dermed klar til at forebygge indbrud i ferien.

Billedtekst: I Nabohjælps app kan du arrangere feriehjælp med dine betroede naboer. Systematisk Nabohjælp kan forebygge op mod hvert 4. indbrud.

Antal nabohjælpere fordelt på regioner

Region Nordjylland

17.355

Region Sjælland

27.980

Region Hovedstaden

61.231

Region Syddanmark

37.337

Region Midtjylland

39.232

Gode råd: Sådan kan du også snyde tyven i ferien

  • Tænk over, hvor synlige dine særligt værdifulde genstande er. Kan man se dine designermøbler, smykker eller lignende gennem vinduerne ude på gaden?
  • Efterlad lidt opvask, vasketøj eller måske børnenes legetøj fremme, så det ser ud, som om det lige er blevet brugt.
  • Sæt en timer på din radio og dit lys, eller brug et såkaldt fake-tv, der får det til at se ud som om, at dit tv er tændt.
  • Lås dine redskaber og dit værktøj inde i redskabsskuret, så de ikke kan bruges til at bryde ind i din bolig.
  • Klip hækken, så den højest er 1,6 meter høj. Dermed minimerer du de gode gemmesteder omkring boligen, som kan give tyven “arbejdsro”.
  • Arranger feriehjælp via Nabohjælps app

Læs mere om Nabohjælp på www.nabohjaelp.dk og om, hvordan du sikrer din bolig på www.dkr.dk.

Hent Nabohjælps app

I appen får du mulighed for at:

  • Danne netværk med alle nabolagets nabohjælpere
  • Skrive, læse og kommentere advarsler i dit nabolag
  • Arrangere feriehjælp
  • Koordinere en fokuseret indsats, hvis der er tyve på spil i nabolaget

Appen kan downloades i App Store: https://www.apple.com/dk/ios/app-store/

eller i Google Play: https://play.google.com/store

For yderligere information, kontakt:

Sarah Risbøl Jacobsen,kommunikationskonsulent i Nabohjælp, tlf. 51327718, srj@dkr.dk

Kontakt:

Kommunikationskonsulent Sarah Risbøl Jacobsen tlf.: 51327718 email: srj@dkr.dk

Mads Nørgaard-Larsen

Pressemedarbejder:

Tlf. +45 41 74 73 80
E-mail: mnl@dkr.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/snart-tager-vi-pa-ferie-og-det-har-tyvene-ventet-pa?releaseId=13595818

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu