PRM / Socialrådgivere mangler tid til at inddrage børn

21. juni 2018 05:55 | Af: Ritzau Info
 

Otte ud af ti sagsbehandlere, der arbejder med udsatte børn, har for lidt tid til at inddrage børnene ordentligt. Samtidig mangler de også tid til ordentlig forberedelse.

Pressemeddelelse fra Dansk Socialrådgiverforening

Børn og unge med særlige udfordringer bliver gladere og mere positive, når de selv er med til at udforme deres handleplaner og mål. Desværre oplever otte ud af ti sagsbehandlere, at de mangler tid til at inddrage børnene. Det skriver fagbladet Socialrådgiveren.

– Sagsbehandlerne vurderer, at potentialet er langt større – hvis de havde mere tid, siger Hans Skov Kloppenborg, projektleder i VIVE.

Han står bag en evaluering af et fireårigt projekt, Bedre Børneinddragelse, hvor tre kommuner har haft fokus på at styrke inddragelsen af børn og unge i sagsbehandlingen. Sagsbehandlerne er glade for det skærpede fokus på børneinddragelse, men påpeger samtidig, at inddragelsen kræver god tid.

– Det tager tid at skabe tillid og få den unge til selv at komme på banen. Det kræver, at man holder flere møder og ringer for at høre, hvordan det går, fortæller socialrådgiver i Roskilde Kommune Susanne Nannerup.

Læs mere i den nyeste udgave af Socialrådgiveren her.

Kontakt:

Bjarke Hartmeyer Christiansen
26279914
bhc@socialraadgiverne.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/socialradgivere-mangler-tid-til-at-inddrage-born?releaseId=13094514

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu