PRM / Søborg-virksomhed belønnet med EU’s miljøpris

19. juni 2018 11:39 | Af: Ritzau Info
 

Malerfirmaet Beck & Jørgensen løb med én af de prestigefyldte miljøpriser, da IDA i går uddelte EU’s danske miljøpriser for 2018. Uddelingen markerer, at danske miljøprojekter er i teknologisk topform og bidrager til at opfylde FN’s bæredygtighedsmål. Miljøpriserne blev overrakt i går ved et arrangement i IDA-huset i København.

Pressemeddelelse fra Ingeniørforeningen, IDA

Der blev uddelt i alt fem miljøpriser i de tre kategorier ‘bæredygtige produkter og services’, ‘miljømanagement’ og ‘bæredygtige processer. Prismodtagerne er alle virksomheder, som skiller sig markant ud i ambitionen om en mere bæredygtig klode.

Malerfirmaet Beck & Jørgensen A/S med hovedkontor i Søborg fik miljøprisen i kategorien ‘bæredygtige produkter og services’ for udvikling af en vægmaling – CARE 5 – med både astma- og allergimærket ‘Den Blå Krans’ og miljømærket ‘Svanen’. ‘Den Blå Krans’ betyder, at malingen ikke må være tilsat konserveringsmidler eller andre allergene stoffer, hvilket er ganske nyt og en bemærkelsesværdig miljømæssig forbedring. Mærkningsordningerne stiller også krav til kraftig forbedring af emissioner af hensyn til indeklima, som skaber udfordringer for produktets kvalitative egenskaber. Men Beck & Jørgensen A/S har formået at skabe en miljørigtig maling uden at gå på kompromis med kvaliteten.

De øvrige prismodtagere var Egetæpper A/S, der fik miljøprisen for ‘miljømanagement’ for projektet Sustainable Carpet Design. Aduro A/S blev tildelt miljøprisen i kategorien ‘bæredygtige produkter og services’ for udvikling af hybridovnen Aduro, Refurb ApS blev ligeledes tildelt miljøprisen i kategorien ‘bæredygtige produkter og services’ for projektet ‘Produktlivsforlængelse af it’. Grundfos Biobooster A/S fik miljøprisen i kategorien ‘bæredygtige processer’ for udvikling af DynaFilter, som er et procesudstyr til bæredygtigt genbrug af vand, kemi og energi i industrielle komponentvaskere.

Om EU’s miljøpriser Formålet med EU’s miljøpriser er at fremme innovative og bæredygtige løsninger på miljøområdet. Priskonkurrencen er den mest prestigefyldte miljøpris i EU-regi og har to niveauer: Nationale prisuddelinger og en efterfølgende konkurrence på europæisk niveau. Den danske bedømmelseskomité uddeler i år priser for miljøforbedringstiltag indenfor kategorierne ‘bæredygtige produkter og services’, ‘miljømanagement’ og ‘bæredygtige processer.

I Danmark forestås konkurrencen af IDA efter aftale med EU-kommissionen og Miljøministeriet.

Kontakt:

Presserådgiver Tina Splidsboel – tlf. 60 666 700 – e-mail: tsp@ida.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/soborg-virksomhed-belonnet-med-eus-miljopris?releaseId=13083912

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu