PRM / Solid jobvækst i Region Hovedstaden – men fire kommuner halter bagefter

24. september 2018 11:27 | Af: Ritzau Info
 

Der er gang i den private beskæftigelse i Region Hovedstaden, viser en ny opgørelse fra Djøf. I 2017 steg den med 20 pct. i Vallensbæk, men fire kommuner måtte nøjes med en stigning på en pct.

Pressemeddelelse fra Djøf

Sidst år blev der i Region Hovedstaden ansat 31.035 flere medarbejdere i den private sektor – svarende til fem pct. I antal hoveder er det ikke overraskende København, der har haft den største fremgang med 14.141 flere privatansatte medarbejdere – en stigning på seks procent. Men procentvis er det i Vallensbæk Kommune, at jobvæksten har været størst – 20 pct. flere privatansatte svarende til 507 nye medarbejdere.

Men fire kommuner – Frederiksberg, Furesø, Glostrup og Hillerød – skraber i 2017 bunden for den private beskæftigelse i Region Hovedstaden. En procent flere er blevet ansat i den private sektor.

– For lønmodtagerne i Region Hovedstaden er det jo skønt, at virksomhederne de fleste steder er i fremgang og ansætter nye medarbejdere. Men i nogle kommuner går det desværre trægt. Tallene understreger vigtigheden af, at man i alle kommuner arbejder for gode vilkår for virksomhederne og ikke mindst aktivt bistår små og mellemstore virksomheder i at løfte deres vidensniveau ved at matche virksomhederne med højtuddannet arbejdskraft, siger Henrik Funder, formand for Djøf Privat.

Han opfordrer virksomhederne til at afsøge de statslige og regionale puljer til at ansætte højtuddannet arbejdskraft for på den måde at få sat skub i fx salg, marketing og nye it-løsninger. Opgaver som det ellers kan være svært for mindre virksomheder at løfte.

Opgørelsen fra Djøf viser også, at virksomhederne generelt hyrer flere akademikere. 24 procent flere fra 2013 til 2017 i Region Hovedstaden. Men forskellene mellem kommunerne er store. I Høje-Taastrup Kommune er der på fem år blevet ansat 71 pct. flere akademikere, mens Rødovre og Glostrup kommuner har haft en større tilbagegang i antallet af akademikere i de private virksomheder.

– En del af forklaringen er sikkert, at enkelte store arbejdspladser er meget videntunge, og når de flytter, kan det hurtigt ses på jobvæksten for akademikere. Men jeg tror også, at nogle kommuner skal skubbe på hos de mindre virksomheder, så de får nye medarbejdere med kompetencer inden for fx salg, kommunikation og økonomi, siger Henrik Funder.

Når en mindre virksomhed ansætter den første akademiker kan det aflæses direkte på bundlinjen i form af øget overskud og beskæftigelse.

Vedhæftet en opgørelse over udviklingen i antallet af privatansatte i de enkelte kommuner i perioden 2013 til 2017. Tallene kommer fra Danmarks Statistiks lønmodtagerregister og er de senest tilgængelige.

Kontakt:

Henrik Funder kan træffes på mobil: 2779 0744

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/solid-jobvaekst-i-region-hovedstaden-men-fire-kommuner-halter-bagefter?releaseId=13561056

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu