ANNONCE

PRM / Solstrålen genåbner som et forbedret og bredere fritidstilbud

28. august 2020 09:14 | Af: Ritzau Info
 

Solstrålen har været lukket siden marts grundet coronapandemien. Nu genåbnes fritidstilbuddet for voksne med udviklingshandicap i Guldborgsund Kommune i en bedre og bredere form. “Jeg glæder mig over, at flere af vores borgere nu får mulighed for at være en del af tilbuddet, siger Bo Abildgaard, formand for Social, Sundhed og Omsorgsudvalget.

Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

Solstrålen i Nykøbing, der er et fritidstilbud for voksne med udviklingshandicap i Guldborgsund Kommune, har været lukket siden marts på grund af coronapandemien.

Før sommerferien opstod der tvivl om, hvorvidt Solstrålen skulle lukke. Det har aldrig været tanken. Faktisk ville man fra kommunens side gerne udvide og ændre fritidstilbuddet, og derfor er coronaperioden blevet brugt til at gentænke form og indhold.

Med det nye tilbud deles det gamle “Klub Solstrålen” ud på flere aktivitetstilbud og med en bredere geografisk dækning. Det betyder, at flere af Guldborgsund Kommunes borgere får mulighed for at deltage, da det ikke længere kun er centreret omkring Nykøbing. Desuden skærper man målgruppen, så tilbuddet nu kun gælder for borgere bosiddende i Guldborgsund Kommune og ikke borgere bosiddende i andre kommuner.

Før hen var Klub Solstrålen også medlemsbaseret, hvilket betød, at man skulle være medlem og betale kontingent for at komme i klubben. Det afskaffes også med ændringen.
Bo Abildgaard, formand for Social, Sundhed og Omsorgsudvalget, siger:

“Jeg glæder mig over, at endnu flere af vores borgere med udviklingshandicap får mulighed for at være en del af mange aktiviteter. Det er mit klare indtryk, at brugerne af Solstrålen er glade for at være en del af et fællesskab, hvor der er fokus på social udfoldelse, samarbejde og tryghed, ” siger han.

De tre tilbud

Fremadrettet vil fritidstilbuddet til borgere med udviklingshandicap være tresporet.

Café Solstrålen: Klub Solstrålen omdøbes til Café Solstrålen, fordi den fremadrettet fungerer som en café og et mødested. Her kan brugerne købe mad og drikke, og der vil ofte være forskellige former for musiske indslag. Café Solstrålen åbner første gang den 8. september og vil have åbent tirsdag og onsdag fra kl. 16.00-20.00. Af hensyn til COVID-19 er der til at starte med et begrænset deltagerantal, hvorfor tilmelding indtil videre kun kan ske ved telefonisk henvendelse senest fredagen før.

Aktiviteter og udflugter: Guldborgsund Handicap vil i løbet af efteråret tilbyde en række fritidsaktiviteter og udflugter. Det kan være en bingoaften, en fest eller en udflugt til Marielyst.

Samarbejde med foreninger og frivillige: I løbet af 2021 vil Guldborgsund Handicap begynde et samarbejde med foreninger og frivillige i Guldborgsund Kommune for at sikre et bedre udbud af aktiviteter til borgerne. Det kan for eksempel være aftenundervisning, besøg hos sportsklubber og meget andet.

Bo Abildgaard, formand for Social, Sundhed og Omsorgsudvalget, ser også frem til samarbejdet med foreningslivet og de frivillige.

“Jeg håber, at vores foreningsliv og frivillige har lyst til at være en del af et større samarbejde med Guldborgsund Handicap, så vores brugere af Solstrålen i fremtiden får et endnu bredere udbud af aktiviteter,” siger han.

Kontakt:

1. viceborgmester, formand for Social, Sundhed og Omsorgsudvalget Bo Abildgaard tlf.: 25 18 18 09 email: bab@guldborgsund.dk

Kommunikationskonsulent Johanne Duus Hornemann tlf.: Tlf. 2518 2335 email: Mail: jdh@guldborgsund.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/solstralen-genabner-som-et-forbedret-og-bredere-fritidstilbud?releaseId=13598835

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu