ANNONCE

PRM / Sommerpakken mangler fokus på iværksætterne og de små virksomheder

15. juni 2020 13:10 | Af: Ritzau Info
 

Et flertal i Folketinget landede i nat en sommeraftale med rigtig mange positive elementer. Den mangler dog et fokus på at hjælpe især nye virksomheder og små- og mellemstore virksomheder gennem krisen. Det er nemlig her, mange af de nye jobs opstår. Sådan lyder meldingen fra hovedorganisationen Akademikerne, der repræsenterer over 430.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked i Danmark.

Pressemeddelelse fra Akademikerne

Akademikernes formand Lars Qvistgaard udtaler:

“Et stykke hen ad vejen er sommerpakken den saltvandsindsprøjtning, som dansk økonomi har brug for. Jeg er især glad for, at der nu kommer klarhed om udbetalingen af de indefrosne feriepenge, og at der er tegn på, at kursen overfor de studerende vender, så de ikke kun bliver tilbudt SU-lån, men at de nu også modtager et skattefrit engangsbeløb til forbrug.”

Dog mener Qvistgaard, at aftalen mangler fokus på nye virksomheder – og ikke mindst de mange mindre virksomheder i Danmark:

“De store virksomheder har også været små engang, og hvis ikke vi finder hjælp til nye og mindre virksomheder, så risikerer vi at gå glip af de gode ideer, vi skal leve af i fremtiden, og de mange jobs, der ellers ville være blevet skabt i de mindre virksomheder”.

Qvistgaard påpeger, at mange virksomheder brug for kapacitet inhouse til f.eks. at tilrette produktion til nye krav ifm. eksport. Det er fint med den nye taskforce under Udenrigsministeriet, men der mangler initiativer, der skal sikre, at de mindre virksomheder formår at bruge tilbuddet – det kunne fx ske via en ‘eksportpilotordning’, hvor virksomheden gives løntilskud til en eksportmedarbejder.

I forlængelse heraf ærgrer Qvistgaard sig over, at hjælpepakken for freelancere, selvstændige og kombinatører udfases allerede fra august, når de samtidig ikke får del i den kæmpe hjælpepakke, der sendes til de store danske virksomheder:

“Igen og igen glemmer vi freelancerne, de selvstændige og alle dem, der kombinerer indtægter fra egen virksomhed med lønarbejde, når der skal sendes hjælp. Hvis ikke vi får øjnene op for, at ikke alle er klassiske lønmodtagere, så kommer vi til at lade tusinder af danskere i stikken.”

For yderligere kommentarer, kontakt Lars Qvistgaard på 2147 2686.

Kontakt:

Chefkonsulent Jens Alkjær tlf.: 2249 5856 email: jal@ac.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sommerpakken-mangler-fokus-pa-ivaerksaetterne-og-de-sma-virksomheder?releaseId=13595216

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu