PRM / Sommertendens: Vestsjællændere topper listen over forbrugslån

10. juli 2018 05:55 | Af: Ritzau Info
 

Det gode sommervejr sætter gang i lånelyste i det vestsjællandske. Ny analyse fra sammenligningsportalen Fair-laan.dk viser, at vestsjællændere låner markant mere til ferier og renovering af huset, når vejret bliver varmere.

Pressemeddelelse fra Lead Supply

Vestsjællændere låner både flere og større beløb, når vejret bliver varmt, end når det er koldt. Det viser en ny låneanalyse fra sammenligningsportalen Fair-laan.dk, der finder markedets billigste forbrugslån til tusindvis af forbrugere om måneden. Portalen har gennemgået 3224 lån og sammenlignet den varme og solrige periode fra 16. april til 16. maj med den koldere periode fra 15. marts til 15. april.

Resultatet viser en tydelig forskel. Vestsjællændere sendte 33procent flere låneansøgninger afsted i den varme periode, og samtidig var der en markant fremgang i de tungere låneklasser. De store lånebeløb fra 50.000 kroner og op efter steg med hele 37,2 procent.

– Stigningen i vestsjællændernes låneaktivitet er meget markante. Faktisk er Vestsjælland det sted i landet, hvor flest har ansøgt om de store lånebeløb på over 50.000 kroner, fortæller Andreas Linde, der er CEO i Fair-laan.dk.

Husrenovering i stedet for ny bil

Tallene fra Fair-laan.dk viser desuden, at vestsjællænderne er særligt vilde efter at låne penge til rejser og renovering af huset, mens udskiftning af bilen nedprioriteres modsat mange andre landsdele. Antallet af ansøgninger om lån til ny bil faldt med 27,5 procent i den varme periode, og samtidigt øgedes lånene til husrenovering med 22,8 procent.

– Fremgangen i lån til renovering har en tæt forbindelse til stigningen i de større lånebeløb. Generelt må det siges at være godkendt økonomisk adfærd, at man investerer en del af de lånte penge i renovering, som typisk øger værdien af ens ejendom, i stedet for at købe en ny bil, der på ingen måde bevarer værdien, siger Andreas Linde.

Godt vejr betyder højt forbrug

Ifølge privatpraktiserende psykolog Jon Glud Kloster, er vi langt mere påvirkelige af vejret, end vi selv tror:

– Humøret og vejret hænger uløseligt sammen. Det er mest udtalt i forhold til vinterdepressioner, men sammenhængen fungerer begge veje, og godt vejr gør os glade. Samtidig er forbrugeradfærd tæt koblet sammen med vores sindsstemning. Vi køber simpelthen mere og risikovilligheden stiger, når vi er glade. Vi har en forestilling om, at vi handler rationelt, men faktum er, at vores beslutninger bliver påvirket af meget andet end vores fornuft. Adfærdspsykologisk er vi superpåvirkelige: Vejret gør os opstemte, og livet føles nemmere, selvom den eneste reelle forskel er, at temperaturen stiger, forklarer Jon Glud Kloster.

Han påpeger, at sommerhalvårets glade stemning også mærkes hos praktiserende psykologer, som har færre konsultationer i de lyse måneder.

Kontakt:

Andreas Linde
CEO, Fair-laan.dk
(+45) 29 70 45 70

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sommertendens-vestsjaellaendere-topper-listen-over-forbrugslan?releaseId=13181925

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu