ANNONCE

PRM / Sortér noget mér – vi vil så gerne have dig med!

11. juni 2020 16:30 | Af: Ritzau Info
 

1.000 husstande modtager i juni et brev fra Furesø Kommune med en opfordring til at blive tilmeldt yderligere sortering af deres affald. Hensigten er at øge kommunens genanvendelsesprocent, når emballage af glas og jern samt madaffald, plast og papir bliver sorteret med henblik på genanvendelse.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Furesø Kommune har en ambitiøs plan om at bidrage til det nationale mål om at reducere udledningen af CO2 med 70 % inden 2030. Indsatsen skal blandt andet komme fra øget affaldssortering og dermed øget genanvendelse. Derfor har Udvalget for natur, klima og grøn omstilling den 4. juni nikket til en kampagne, der skal få flere familier i villaer til at sortere mere af deres affald.

Siden 2016, hvor den nye, frivillige affaldsordning blev rullet ud til villaer i Furesø Kommune, har ca. 2.000 familier valgt at tilmelde sig.

“Vi kan jo se de gode resultater i form af øgede mængder sorterede materialer fra affaldet med henblik på genanvendelse. Og derfor er det oplagt at opfordre endnu flere til at tilmelde sig”, siger Udvalgsformand Lene Munch-Petersen (A), der glæder sig over, at kampagnen ud over breve i e-Boks bliver fulgt op af information på hjemmesiden, på Facebook og senere på året i forbindelse med arrangementer, når det igen er muligt at mødes.

Lene Munch-Petersen fortsætter “Vi er også meget opmærksomme på, at vi skal være rigtig gode til, at forklare, hvordan den enkelte husstand skal sortere. Så vi har sikret os rigeligt med klistermærker, der viser, hvad der skal i beholderne, en opdateret FAQ på hjemmesiden, hvor man også tydeligt læse hvordan affaldet skal sorteres, hvor beholderne skal stå, så skraldemanden kan hente dem uge efter uge og meget mere.”

Forventningen er, at kommunens mange børn, som allerede har haft affaldssortering på skoleskemaet, kan hjælpe deres forældre med ramme den rigtige spand, hvis der bliver tvivl om, hvilken beholder æggebakken, syltetøjsglasset eller rudekuverterne skal lægges i. Børnene er nemlig de bedste affaldsambassadører.

Og det nytter at sortere både madaffald, plast, papir, glas og metal. Samlet har sortering af de fem affaldsfraktioner sparet udledning af 10.789 ton CO2 i 2019. Til sammenligning udleder en person i Danmark 8,8 ton CO2 årligt.

Økonomisk er der ingen ekstra udgifter forbundet med at tilmelde sig øget sortering, da prisen er den samme for familier, der har fået hentet én sæk hver uge.

Kampagnen skal desuden ses i forlængelse af regeringens udspil den 17. maj 2020 om, at alle husstande fremover skal sortere op til 10 forskellige typer affald. Målet er at imødekomme krav fra EU om øget sortering, og dertil kommer at alle husstande skal indsamle madaffald ved boligen i 2023.

Se også, hvordan Louise og Mikkel fra Hareskovby har valgt at indrette køkkenskuffer til affaldssortering

Kontakt:

Lene Munch-Petersen, formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling, lmp@furesoe.dk, 7216 5660

Claus Torp, by- og kulturdirektør, clt1@furesoe.dk, 7216 5858.

Stine Rahbek, Projektleder grøn omstilling, Tlf. 7216 4142

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sorter-noget-mer-vi-vil-sa-gerne-have-dig-med?releaseId=13594939

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu