PRM / Spar 32.830 kr. årligt ved at studere i Aalborg

2. juli 2019 07:30 | Af: Ritzau Info
 
Del:

Når de studerende på fredag skal vælge uddannelse er det ikke kun studievalget der har betydning. Valg af studieby spiller også en afgørende rolle for økonomien.

Pressemeddelelse fra Akutbolig.dk

Akutbolig.dk har undersøgt huslejen på boliger i de danske studiebyer og beregnet hvor store besparelser, der er ved at vælge at bosætte sig i en anden by end København. Undersøgelsen er baseret på data om 13.280 lejeboliger i studiebyerne, der har været annonceret ledige i løbet af de seneste fire måneder eller i samme periode sidste år.

Se hele undersøgelsen her

Billig taget byens størrelse i betragtning

På trods af at Aalborg er Danmarks 4. største by, befinder den sig langt længere nede på listen over de dyreste studiebyer. Med placeringen som den 13. dyreste studieby er Aalborg således et glimrende valg af studieby, da udbuddet af uddannelser er stort, men huslejen i gennemsnit er lavere end både København, Aarhus og Odense.

Besparelse ved endt uddannelse

Den samlede besparelse ved at bosætte sig i Aalborg fremfor København, løber hurtigt op. Med en studietid på fem år, vil man som studerende kunne spare 164.150 kr. Det skyldes at kvadratmeterprisen er 79,3% lavere end i København. Disse penge kan give studerende et langt større rådighedsbeløb, og kan derfor være medvirkende til at forsøde studielivet eller spares op. Studerende er dermed bedre stillet økonomisk både under og efter uddannelse, hvis de bosætter sig i Aalborg.

Kontakt:

Daniel Juhl
Adm. direktør, Akutbolig.dk
daniel@kodyl.com / + 45 22 68 22 48

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/spar-32830-kr-arligt-ved-at-studere-i-aalborg?releaseId=13576085

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu