ANNONCE

PRM / Spar Nord Fonden støtter Blå Kors’ arbejde blandt udsatte børn i Aalborg

7. september 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Blå Kors’ støttecentre for børn fra familier med misbrugsproblemer, Barnets Blå Huse, har modtaget en donation på 625.000 kr. fra Spar Nord Fonden til aktiviteter for børnene og undervisning af de frivillige.

Pressemeddelelse fra Blå Kors Danmark

Der sidder i gennemsnit to børn i hver skoleklasse, der vokser op i hjem med alkoholmisbrug. Børnene kæmper ofte med ensomhed, angst og depressionslignende symptomer, og statistikken siger, at omkring en tredjedel selv udvikler et misbrug som voksen.

Disse børn og deres familier får hjælp i Barnets Blå Hus via blandt andet psykologsamtaler, terapi og fællesaktiviteter.

“Det arbejde, der foregår i Barnets Blå Hus, hvor hjælpen både kommer fra ansatte og frivillige i en blanding af professionelle samtaler og fællesaktiviteter, er helt unik og har vist sig at være en rigtig god måde at hjælpe de her børn og familier på,” siger generalsekretær i Blå Kors Christian Bjerre.

Derfor er Christian Bjerre også meget taknemlig for, at Spar Nord Fonden har valgt at donere 625.000 kr. til deling mellem Blå Kors’ seks Barnets Blå Huse. Heriblandt Barnets Blå Hus i Aalborg.

Donationen går både til fællesaktiviteter og undervisning af de frivillige.

Spar Nord Fonden: Passer ind i vores formål

I Spar Nord Fonden glæder man sig ligeledes over samarbejdet og muligheden for at være med til at hjælpe nogle af de mest udsatte børn i Danmark.

“De her børn oplever stor utryghed og usikkerhed og har virkelig brug for støtte, og når man så ser, hvordan de får hjælp i Barnets Blå Hus, er vi ikke i tvivl om, at det er et arbejde, vi gerne vil være med til at støtte,” siger Elisabeth Viksnins, der Spar Nord Fondens kommunikationschef.

Arbejdet i Barnets Blå Hus passer i øvrigt rigtig godt ind i Spar Nord Fondens formål, fortæller Elisabeth Viksnins:

“I Spar Nord Fonden støtter vi gerne sociale formål, hvor mennesker hjælper mennesker. Kan vi medvirke til, at børn og unge, som mistrives, får den hjælp, de har brug for og fortjener, er det oplagt at støtte netop den indsats, der gøres via Barnets Blå Hus i de seks byer i Danmark,” siger Elisabeth Viksnins.

Leder: Vigtigt med ressourcer

Ole Smed, der er leder i Barnets Blå Hus i Aalborg, er meget begejstret for donationen.

“Det betyder enormt meget for vores arbejde, at vi har midlerne til at undervise vores frivillige og afholde nogle gode fællesaktiviteter,” siger Ole Smed og tilføjer:

“Det gode ved at lave det her arbejde er, at det rent faktisk nytter. Børnene og familierne får det væsentligt bedre og får desuden nogle værktøjer, der kan hjælpe dem fremover. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi hele tiden har de ressourcer, der skal til – og det er den her donation med til at sikre.”

De 625.000 kr. fordeles ligeligt mellem de seks huse og er øremærket til aktiviteter for brugerne og undervisning af de frivillige i 2020 og 2021.

Fakta:

  • Spar Nord Fonden har doneret 625.000 kr. til fordeling blandt Blå Kors’ seks Barnets Blå Huse.
  • Pengene er øremærket undervisning af frivillige og aktiviteter for børn og deres familier.
  • Barnets Blå Hus er et behandlings- og støttetilbud for børn, unge og deres familier, der har særlige udfordringer på grund af alkohol- eller stofmisbrug i familien.
  • Der er en Barnets Blå Hus-afdeling i Frederikshavn, Aalborg, Aars, Svendborg, Slagelse og Rønne.

Kontakt:

Ole Smed, leder af Barnets Blå Hus i Aalborg, 61 24 14 69
Thomas Røddik, kommunikationschef Blå Kors Danmark, 26 20 20 46
Elisabeth Viksnins, kommunikationschef Spar Nord Fonden, 25 27 04 38

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/spar-nord-fonden-stotter-bla-kors-arbejde-blandt-udsatte-born-i-aalborg?releaseId=13599354

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu