PRM / Spar penge og bliv grønnere med smart app

15. juni 2018 14:07 | Af: Ritzau Info
 

Gør som 55.000 andre og hent SEAS-NVE’s app. Den hedder Watts og er gratis og fortæller dig hvor meget strøm du bruger hver eneste time og om strømmen er grøn lige nu.

Pressemeddelelse fra SEAS-NVE

Med den personlige energiassistent Watts på din telefon får du fuldt overblik over dit strømforbrug. På den måde kan du hele tiden holde øje med om du bruger mere, end du havde håbet eller lagt budget for. Så undgår du også at forbruget løber løbsk og du står med en ekstraregning.

En af dem, der allerede har taget appen til sig og fået glæde af den, er Bethina Poulsen fra Fuglebjerg:

– Sidste år brugte vi næsten 1000 kilowatttimer mindre end året før og det har sparet os for næsten 2000 kroner strøm. Og så har vi fået øjnene op for hvor nemt det faktisk er at gøre sit forbrug grønt, siger hun og tilføjer:

– Watts-appen fortæller os hele tiden, hvornår der er grøn strøm i stikkontakten og så er det bare at sætte vaskemaskinen over eller sætte timeren, så maskinen kører når vindmøllerne snurrer rundt.

Familien har et strømforbrug lidt over det gennemsnitlige blandt andet fordi de har et større udhus, hvor de bruger en del maskiner. Typisk bruger en familie på fire personer i et parcelhus cirka 4000 kilowattimer om året.

Brug strømmen fornuftigt

Appen viser hele tiden hvor meget strøm, der kommer fra vind, sol, kraftværker eller bliver importeret fra udlandet. Samtidig bruger appen hele tiden de tilgængelige vejrprognoser og kan på den måde fortælle, hvornår der er ekstra meget grøn strøm at bruge.

Per Madsen, chef for Digital Innovation i energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE, der har lavet appen, kalder Bethina Sunn Poulsens oplevelser en succes:

– Vi har lavet appen fordi vi gerne vil have aktive og engagerede energiforbrugere. Og selv om den billigste strøm trods alt er den, vi ikke bruger, skal vi stadig bruge strøm. Den her app hjælper os med at bruge den mest fornuftigt, fastslår Per Madsen.

Hvis du har flere boliger – for eksempel et sommerhus – kan du tilføje dem i appen, så du også får et overblik over det samlede forbrug.

Mange muligheder

Lige nu skal du være strømkunde hos SEAS-NVE og have en fjernaflæst måler, men planen er at tilbyde alle danskere muligheden for at følge deres strømforbrug.

Forbrug af vand, varme og gas kan man på nuværende tidspunkt selv taste ind og fælge i appen, men det ligger på tegnebrættet at også vand-, varme, og gasforbruget automatisk vises i appen, så man kan følge og ændre hele sit energiforbrug.

Hent appen “Watts – din energiassistent” i App Store eller Google Play.

Kontakt:

Rasmus Carlsen, pressevagten i SEAS-NVE, mobil 30 28 67 20

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/spar-penge-og-bliv-gronnere-med-smart-app?releaseId=13072312

Del:

| Af: Ritzau Info
 
Danskerne er blevet mere tilbøjelige til at optage mindre onlinelån
Foto: Jubii Media Group.

For mange har det nemlig handlet om, at både renter og gebyrer har været for høje, på trods af, at der altid har fulgt andre fordele med. Eksempelvis er udbetalingstiden på et sådant lån markant kortere end i banken. Hvis det er penge, du skal bruge inden for kort tid, så giver det derfor bedre mening at optage et lån på nettet frem for at låne i banken.

Danskerne er dog hovedsageligt interesseret i at optage mindre lån på nettet. Der er fortsat mange penge at spare ved at optage større lån i banken. Derfor er det særligt de mindre lån, der trækker danskerne i retning af nettet. Der bør derfor ikke herske tvivl om, at et onlinelån er en god løsning, hvis du f.eks. skal låne 3.000 kr. til et nyt fjernsyn.

Flere låneselskaber tilbyder rente- og gebyrfrie lån

I dag er der op til flere låneselskaber repræsenteret på det danske marked, der tilbyder rente- og gebyrfrie lån. Det er ensbetydende med, at du for en kort stund kan optage et lån på et mindre beløb og blot aflevere samme beløb retur. Hvad der dog er vigtigt at være opmærksom på er, at det fulde lånebeløb skal betales retur inden for 30 eller 60 dage.

Derfor er det også en fornuftig løsning, hvis du eksempelvis har fået en uforudset regning, der ikke kan betales, før du får løn. I et sådant tilfælde kan du optage et rente- og gebyrfrit lån, som du blot kan betale retur, når du får løn. Det er vigtigt, at du er sikker på, at du er i stand til dette – ellers pålægges der både høje renter og gebyrer efterfølgende.

Det er sådanne tiltag, der gør, at mange låneselskaber i dag er mere konkurrencedygtige over for bankerne. Op til flere långivere har dog ligeledes sænket deres generelle priser til et mere sobert niveau. Det skyldes, at konkurrencen er blevet mere intens og kampen om kunderne i høj grad defineres af de priser, de enkelte långivere kan tilbyde.

Mange låntagere motiveres af hurtig udbetalingstid

Skal du låne penge i banken, så er der lange udsigter til udbetaling af de lånte midler. Låner du i stedet penge på nettet, kan du have pengene stående på din bankkonto om få timer. Derfor er der også stor forskel på, hvor omfattende låneprocessen er på nettet og i banken.

De fleste låner dog et mindre pengebeløb, fordi de skal bruge dem med det samme. Er det også noget, du kan nikke genkendende til, så er der bedst forudsætninger for at opnå dette hos et onlinebaseret låneselskab. Dette gør sig gældende, hvad end du har i sinde at låne penge i form af et forbrugslån, minilån eller kviklån.

Produceret af Jubii Media Group

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu