ANNONCE

PRM / Spejderne inviterer familier med på eventyr i naturen

19. august 2020 05:30 | Af: Ritzau Info
 

Søndag den 23. august afholder 35 af Det Danske Spejderkorps’ grupper den årlige Familiespejderdag, hvor børn i alderen 3-6 år sammen deres forældre inviteres til en formiddag med masser af oplevelser i naturens tegn.

Pressemeddelelse fra Det Danske Spejderkorps

På søndag slår flere af Det Danske Spejderkorps’ grupper dørene op for små og store naturelskere, når organisationens årlige Familiespejderdag bliver afholdt. Arrangementet bliver holdt 35 steder rundt omkring i hele landet, og dagen er rettet mod de 3-6-årige i følgeskab med deres forældre.

En naturlig ramme

Familiespejderdagen bliver en formiddag fuld af sjove aktiviteter i naturen, hvor børnefamilier får mulighed for at lave mad over bål og snuse til det aktive udeliv, fortæller generalsekretær i Det Danske Spejderkorps, Morten Gade:

“De lokale spejdergrupper finder på alle mulige forskellige aktiviteter, de vil lave med familierne. Nogen finder biller i naturen, leger lege og bager pandekager over bål, mens andre skal i gang med snittearbejdet og udforskning af det lokale vandhul. Det bliver en dejlig dag, hvor børn og voksne får mulighed for at bruge kvalitetstid sammen udendørs.”

Endnu flere børn skal ud

Udover den årlige Familiespejderdag er familiespejder også en selvstændig spejdergren for de yngste og deres forældre i 150 af Det Danske Spejderkorps’ grupper. Til møderne, som typisk foregår en weekendformiddag, får børn og forældre mulighed for at komme ud i det fri, samtidig med at de har en fælles fritidsaktivitet, fortæller Morten Gade:

“Undersøgelser fra 2018 viser, at rigtig mange børn i alderen 2-6 år ikke har prøvet at overnatte udendørs, få mudder i ansigtet eller bygge en hule i naturen. Dét er nogle oplevelser, som vores familiespejdere får masser af. Familiespejder er den oplagte fællesaktivitet for den naturglade familie, fordi den kombinerer fællesskab, samvær, natur og sjove aktiviteter i det fri.”

Fakta

  • Find en oversigt over alle Familiespejderarrangementer på familiespejderdag.dk.
  • De fleste arrangementer afholdes søndag d. 23. august kl. 10-12. Dog er der enkelte undtagelser, hvilket kan ses i arrangementsoversigten.
  • Familiespejdergrenen er for de yngste børn i Det Danske Spejderkorps. Børn i alderen 3-6 år kan starte til familiespejder sammen med deres forældre.
  • Det Danske Spejderkorps har 36.000 medlemmer fordelt i 407 grupper.
  • Det gennemsnitlige medlem er 9 år gammel.

Udvalgte grupper, der kan kontaktes som case:

Nordjylland:

DDS Vestbjerg
Sulsted Kirkevej 38, 9381 Sulsted
Kontakt: Ole Bie Madsen, familiespejd@dds-vestbjerg.dk
Læs mere på www.vestbjerggruppe.dk

Midtjylland:

Holmespejderne
Ørneredevej 23, 8270 Højbjerg
Kontakt: Ole Knudsen, Ole@holmespejderne.dk
Læs mere på www.Holmespejderne.dk

Sydjylland:

Ørnebjerg Gruppe
Ekkodalen 1, 7120 Vejle
Kontakt: Anette S. Nielsen, anettesp@hotmail.com
Læs mere på www.Vejlespejderne.dk

Fyn:

Frie fugle
Lisesmindevej 3C, 5230 Odense
Kontakt: familie@frie-fugle.dk
Læs mere på www.frie-fugle.dk

Sjælland:

Karl af Riise Gruppe
Fægangen 7, 4180 Sorø
Kontakt: Philip Prokesch, mikrobeleder@karlafriise.dk
Læs mere på www.karlafriise.dk

København:

Herlev Byspejderne
Engløbet 20, 2730 Herlev
Kontakt: Mette Thavlov, tlf. 27211719, familiespejd@byspejderne.dk
Læs mere på www.byspejderne.dk

Kontakt:

Kommunikationskonsulent Sara Schou Holm tlf.: 81 88 42 82 email: ssh@dds.dk

Kommunikationschef Peter Tranevig tlf.: 23 29 33 62 email: pt@dds.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/spejderne-inviterer-familier-med-pa-eventyr-i-naturen?releaseId=13598086

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu