PRM / Spring ventelisten til høreapparat over – du kan tage det offentlige tilskud med

26. november 2018 06:30 | Af: Ritzau Info
 

De offentlige ventelister er lange, hvis man skal undersøges med henblik på høreapparatbehandling. På trods af at man kan springe ventelisten over og tage det offentlige tilskud med til en privat klinik, vælger over halvdelen de lange køer.

Pressemeddelelse fra Din Hørespecialist

Ventelisterne til at blive undersøgt med henblik på at få høreapparat varierer i skrivende stund fra 13 til 110 uger i det offentlige. Ifølge rapporten Godkendelse af private leverandører af høreapparater, der er udarbejdet for Sundheds- og Ældreministeriet, vælger under halvdelen af danskerne at bruge de private klinikker, til trods for, at man kan komme til med det samme, og med det offentlige tilskud i hånden kan få en gratis behandling. Faktisk er det blot 38 procent af befolkningen, der ved, at man i Danmark kan få høreapparater gratis. Det viser den seneste EuroTrak-undersøgelse, hvor mere end 13.000 danskere er blevet spurgt om deres høreproblemer.

– På mange offentlige hospitaler skal man vente mere end et år, før man kan få foretaget en undersøgelse med henblik på høreapparat. For at slippe for det kan man henvende sig hos en privat høreklinik, og selvom rigtig mange ikke er klar over det, så har man faktisk mulighed for at tage det offentlige tilskud med sig til en privat klinik, siger Thomas Ochner, der er audiologisk direktør hos Din Hørespecialist.

Høreapparater fra det offentlige ender i skuffen

Ifølge EuroTrak-undersøgelsen ender 12 procent af høreapparater fra de offentlige klinikker med ikke at blive brugt. Til sammenligning er det kun tre procent af de høreapparater, der kommer fra private aktører, der havner i skuffen. Eksempelvis er 73 procent af de danskere, der har fået høreapparat fra en offentlig klinik, tilfredse med komforten, mens hele 95 procent af kunderne hos private klinikker er tilfredse.

– Langt de fleste med nedsat hørelse har milde eller moderate høretab, og for den gruppe er høreapparaternes størrelse og komfort ofte afgørende for, at apparaterne faktisk bliver brugt i stedet for at havne i skuffen. Her kan det spille en rolle, at private aktører i særlig grad har fokus på små høreapparater med høj brugskomfort, forklarer Thomas Ochner og pointerer:

– Uanset om du er på venteliste eller er i tvivl om, hvordan det offentlige tilskud dækker i forhold til dit behov, kan du altid kontakte os ganske uforpligtende og høre nærmere om dine muligheder.

Kontakt:

Olav Arnkjær
PR Consultant, Epicent PR
(+45) 78 70 09 21
oar@epicent.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/spring-ventelisten-til-horeapparat-over-du-kan-tage-det-offentlige-tilskud-med?releaseId=13564538

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu