ANNONCE

PRM / Sprogskolen Lolland åbner dørene for flere kursister

25. juni 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Fra første juli får flere udenlandske tilflyttere mulighed for at få betalt danskundervisning. Hidtil har udenlandske tilflyttere, som har opholdt sig i Danmark i mindre end fem år, og som vil lære eller forbedre deres danske selv skulle betale. Det bliver gratis fra 1. juli.

Pressemeddelelse fra Lolland Kommune

Det er arbejdstagere, studerende m.v. (de såkaldte S-kursister), der pr. 1. juli ikke længere selv skal betale for undervisningen. I Lolland Kommune er det Lolland Sprogskole, der står for undervisningen, der finder sted i både Nakskov og i Maribo. Sprogskolen håber, at udvidelsen af tilbuddet vil få flere med udenlandsk baggrund til at kaste sig over dansk – som kan være svært, men også er umådeligt vigtigt for at falde godt til.

“Når du lærer dansk, bliver meget en hel del lettere. Det bliver nemmere at få et job, og det bliver lettere at tale med dine kollegaer. Du får nemmere ved at begår dig i hverdagen – i supermarkedet, i foreningslivet – kort sagt overalt. På Lolland har vi altid været orienteret mod omverdenen, og som udlænding falder man hurtigt godt til, og den bedste hjælp, du kan give dig selv i den forbindelse er at kaste dig over det danske sprog”, siger Christina Adamsson, der er afdelingsleder på Lolland Sprogskole.

Med de udvidede muligheder for gratis danskundervisning, er det håbet, at endnu flere finder vej til Lolland Sprogskole, som tilbyder mange forskellige muligheder for at forbedre ens danskkundskaber, og hvor man også får indsigt i det danske samfund og kultur.

Det er lige fra tilbud til dem, der aldrig har gået i skole, til dem der har lang uddannelse med til Danmark. Lige fra “hverdagsdansk” til kurser, der udbydes i samarbejde med lokale virksomheder, og lige fra dagsforløb til aftenundervisning, så det er muligt at finde forløb, som passer til alle.

Interesserede kan læse mere på www.lolland.dk/newonlolland, som er Lolland Kommunes engelsksprogede hjemmeside, der skal hjælpe udenlandske tilflyttere til at blive en del af det lollandske samfund. Sprogskolen opfordrer også alle dansksprogede til at dele informationerne med deres udenlandske kolleger, naboer og bekendte, så nyheden om det udvidede tilbud kan nå så langt ud som muligt.

Foruden New on Lolland er man også velkommen til at kontakte sprogskolen og høre mere. Det kan gøres på sprogskole@lolland.dk og telefon 54 67 73 03.

Kontakt:

Christina Adamsson
Afdelingsleder på Lolland Sprogskole
24 99 16 96

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sprogskolen-lolland-abner-dorene-for-flere-kursister?releaseId=13595743

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu