PRM / Stærkt resultat fra SEAS-NVE

30. april 2018 08:30 | Af: Ritzau Info
 

Danmarks største andelsejede energi- og fibernetkoncern SEAS-NVE har netop aflagt årsregnskab for 2017. Tallene understreger, at SEAS-NVE er et sundt og veldrevet selskab i fortsat positiv udvikling. En udvikling som skal styrkes gennem markante investeringer i digitalisering og grøn energi

Pressemeddelelse fra SEAS-NVE

SEAS-NVE-koncernen omsatte i 2017 for 3.835 millioner kroner og realiserede et resultat før skat på 3.326 millioner kroner. Årets resultat er positivt påvirket af en værdiregulering af koncernens ejerandel i Ørsted A/S. Desuden vokser både omsætning og egenkapital – og selskabet forventer på baggrund af årets første måneder, at omsætningen vil fortsætte sin stigning i 2018.

“2017 har været et rigtig godt år for SEAS-NVE. De økonomiske resultater kan alle medarbejdere med rette være stolte af – men hvad vigtigere er, så har vi i 2017 opnået en styrket markedsposition og ikke mindst muligheden for at yde den bedst mulige rådgivning på tværs af energiarter”, siger Jesper Hjulmand, adm. direktør i SEAS-NVE.

Jesper Hjulmand peger på, at SEAS-NVE i 2017 foretog en række strategiske dispositioner, som på én gang styrker andelshavernes interesser og den danske energisektor.

Sammen med Eniig købte SEAS-NVE kundeporteføljen og tradingaktiviteterne i naturgasselskabet HMN Naturgas A/S, Med købet fik SEAS-NVE 160.000 nye naturgaskunder og blev dermed én af Danmarks største naturgasleverandører – med fokus på at drive naturgassen videre som en trædesten til et fossilfrit samfund.

Med udgangen af 2017 øgede SEAS-NVE desuden sin ejerandel i Nordens førende elbiloperatør, Clever A/S, fra 42,35 procent til 94,9 procent. Investeringen er er godt billede på SEAS-NVE-koncernens strategi:

“Hele verden og Danmark står midt i en transformation af transportsektoren fra fossilt brændstof til el, fordi miljøkrav fra alverdens regeringer og byer kræver det. I resten af verden foregår denne udvikling med ekspresfart nu – også hurtigere end mange danskere måske er klar over. Vi ser det som en naturlig del af vores aktiviteter at udvikle og levere energi- og miljøvenlige ladeløsninger til el-biler i Danmark. Alt sammen som led i vores ambition om i højere grad at deltage i transformationen af den danske transportsektor fra fossilt brændstof til el”, ” siger Jesper Hjulmand.

Fuld fart på digitaliseringen

I 2017 rundede Fibernetselskabet Fibia P/S 119.000 kunder og fortsatte det intensive arbejde med at udrulle fibernet i regionen. Hurtigt internet er en forudsætning og fremtidssikring for den regionale udvikling og vækst. Derfor investerede SEAS-NVE via Fiberpuljen ekstraordinært 100 millioner kroner i udrulning af fibernet i 2017. Med denne ekstra investering fra SEAS-NVE harFibia udbygget fibernettet for mere end en halv milliard kroner i 2017. Og med de to seneste års finansielle resultater er vejen banet for at sætte yderligere tryk på investeringen i den digitale udvikling:

“Fiberudrulning er en drømmeopgave for en andelsejet virksomhed som SEAS-NVE. Alt går op i en højere enhed: Vi imødekommer andelshavernes klare behov; vi er med til at løse en væsentlig samfundsopgave og vi skaber samtidig en sund forretning, som vi forventer os meget af i fremtiden. Det er et kæmpe privilegium, at vi som andelsselskab kan kombinere effektiv drift med langsigtede hensyn til fællesskabet”, siger Jesper Hjulmand.

Ifølge direktøren vil SEAS-NVE investere flere milliarder kroner på området de kommende år.

Medvind til den grønne energiproduktion

2017 endte med at blive det næstbedste år for den grønne energiproduktion på havvindmølleparken Rødsand 2 AB, kun overgået af rekordåret 2015. Havvindmøllerne producerede således 842 gigawatttimer bæredygtig strøm i årets løb. Parkens effektivitet var fortsat høj med en oppetid på 98,8 procent.

Læs SEAS-NVE Årsraport 2017 her: http://ipaper.ipapercms.dk/SeasNVE/rsrapporter/aarsrapport-2017/


Om SEAS-NVE koncernen

SEAS-NVE koncernen har forretningsaktiviteter fordelt over hele det nordeuropæiske landkort. Vores aktiviteter spænder bredt fra drift og udvikling af det regionale sjællandske elnet til vores havvindmøllepark, Rødsand ud for Rødby, og så har vi elkunder i hele Danmark. Vores aktiviteter uden for Danmark omfatter blandt andet ladepunkter til elbiler fordelt over hele Skandinavien og Tyskland samt salg af el til Norden og Tyskland.

SEAS-NVE går til markedet i eget navn og gennem datterselskaber i forskellige segmenter samt besidder en række kapitalinteresser inden for koncernens hovedaktiviteter.

 • Ørsted A/S
  Aktier i Ørsted A/S svarende til en ejerandel på 9,54 %
 • Energi Danmark
  Aktier i Energi Danmark svarende til en samlet ejerandel på 40,5 %
 • Elbilsoperatør Clever
  Ejerandel udgør 94,9 %
 • Rødsand 2 Offshore Windfarm AB
  Ejerandel udgør 80%
 • Fibernetselskabet Fibia P/S
  Ejerandel udgør 65,5%

Kontakt:

Pia Rosager Dinesen, Media Relations Manager – 2222 1900 – prd@seas-nve.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/staerkt-resultat-fra-seas-nve?releaseId=12737115

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu