PRM / State of the European Union – Hvilken fremtid for Europa?

11. september 2018 10:25 | Af: Ritzau Info
 

Onsdag kl. 9.00 holder kommissionsformand Jean-Claude Juncker sin årlige tale om Unionens tilstand i Europa-Parlamentet i Strasbourg.

Pressemeddelelse fra Europa Kommissionen

Her 8 måneder før valget til Europa-Parlamentet næste år i maj gør Jean-Claude Juncker status over det forløbne års arbejde og udstikker retningen for tiden frem til valget.

Europa står ved en skillevej. Storbritannien er på vej ud, og EU’s 27 medlemsstater skal forud for det særlige topmøde i Sibiu i Rumænien, den 9. maj 2019, beslutte sig for, hvordan det fremtidige samarbejde skal se ud. Samtidig er præmisserne for internationalt samarbejde udfordret hele vejen rundt.

Tid: Onsdag den 12. september kl. 9.00

Sted: Europa-Parlamentet i Strasbourg

State of the Union-talen kan streames via Ritzau, Europe by Satellite/EBS og på Europa-Kommissionens facebookside “EU i Danmark“.

Arrangementer i København:

State of the European Union – Hvilken fremtid for Europa?

I anledning af talen afholder Europa-Kommissionens repræsentation og Altinget, i samarbejde med Europabevægelsen København og Frederiksberg, debat om Europas fremtid onsdag den 12. september kl. 16-18.00 hos Altinget, Ny Kongensgade 10, København K.

Stina Soewarta, chef for Europa-Kommissionens Repræsentation i København, beder et panel bestående af Thomas Lauritzen (Europa-analytiker, Altinget), Lisa Storm Villadsen (Lektor, Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet) og Anne Rasmussen (Professor, Center for European Politics, Københavns Universitet) om at analysere talen og sætte den i politisk perspektiv. Desuden rapporterer Altingets EU-redaktør Rikke Albrechtsen live fra Strasbourg om reaktionerne på talen i Europa-Parlamentet.

Arrangementet er fuldt booket, men kan streames via Europa-Kommissionens facebookside “EU i Danmark“.

Følg Junckers tale live i Europa-Huset

Onsdag morgen fra kl. 8.45 er det muligt at kigge forbi Europa-Huset, Gothersgade 115, og følge kommissionsformandens tale live. Vi byder på en kop kaffe og en croissant.

Kontakt:

Pressekontakter

Michael Vedsø (København)
Vice-repræsentationschef for Europa-Kommissionens Repræsentation i København
Mobil: 29 39 81 40
Email: michael.vedsø@ec.europa.eu

Rikke Uldall (Strasbourg)
Pressechef
Mobil: 40 44 81 40
Email: rikke.uldall@ec.europa.eu

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/state-of-the-european-union—hvilken-fremtid-for-europa?releaseId=13512033

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu