ANNONCE

PRM / Stor donation af værnemidler til københavnske plejehjem og hjemmepleje

20. april 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Københavns Kommune har modtaget et stort parti ansigtsmasker som en donation fra kinesiske restauratører i Danmark. Maskerne bliver nu distribueret til kommunens plejehjem og hjemmepleje. 

Pressemeddelelse fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København har modtaget et stort parti FFP2-masker i donation fra en sammenslutning af 108 kinesiske restauratører i Danmark. Initiativtagerne har indsamlet knap 300.000 kroner og indkøbt 66.000 masker, som netop er ankommet fra Kina.

“Det er i den grad udtryk for samfundssind, at de mindre erhverv på den her måde går sammen og støtter os i arbejdet med at forhindre coronasmitte blandt nogle af vores mest udsatte medborgere. Jeg er rigtig glad for donationen, og siger tak på vegne af de ældre og vores medarbejdere i København”, siger sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF).

Københavns Kommune har oplevet, at det er svært at købe værnemidler, og det fik Heidi Wang, medlem af borgerrepræsentationen for Liberalt Alliance, til at regere. Hun kontaktede sit netværk, og deriblandt er Peter Chou Lin, som er talsmand for de 108 restauratører. Han satte derefter gang i en indsamling:

“Først og fremmest ved vi, at mange bliver smittet her i Danmark, og da vi hører, at man mangler værnemidler her i København, så beslutter vi at lave en indsamling via den kinesiske version af Facebook. Vi skal passe på hinanden her i Danmark, og vi er en del af Danmark. Sygeplejersker og sosu’er redder liv, men de skal ikke selv risikere deres liv bare ved at passe deres job”, siger han.

Maskerne bliver i de kommende dage distribueret blandt byens plejehjem og i hjemmeplejen.

Kontakt:

Pressekonsulent Helene Marie Hassager tlf.: 31203160 email: je10@kk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/stor-donation-af-vaernemidler-til-kobenhavnske-plejehjem-og-hjemmepleje?releaseId=13591987

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu