ANNONCE

PRM / Stor interesse for julelejre: Børn og unge har behov for fællesskab i coronatiden

5. november 2020 10:07 | Af: Ritzau Info
 

Børn og unge fra udsatte familier har brug for et pusterum i en tid, som ellers er præget af isolation. Det mærker man hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors, der allerede har modtaget mange tilmeldinger til årets julelejre.

Pressemeddelelse fra Blå Kors Danmark

2020 er et år, hvor mange begivenheder er blevet enten aflyst eller udskudt.

Derfor har man hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors fulgt udviklingen i coronarestriktionerne med stor spænding frem mod afholdelsen af de årlige julelejre.

Hvert år mellem jul og nytår arrangerer Blå Kors lejre for børn og unge fra familier, som for eksempel er presset af økonomi, sygdom, misbrug eller sociale udfordringer, og det er også muligt i år.

Interessen for lejrene er ekstra stor i år, fortæller Karen Klemmed Hviid, som er ferielejrchef hos Blå Kors:

“Vi har modtaget rigtig mange tilmeldinger. Den ene af de tre lejre er allerede fuldt booket, og det viser også, at der virkelig er brug for lejrene. Børn og unge har et stort behov for fællesskab og for at få nogle gode oplevelser samtidig med, at det også kan lette det samlede pres på familierne. Der er ingen tvivl om, at nedlukningen i foråret og isolationen har presset dem ekstra meget”.

Trygge rammer for alle

Blå Kors afholder tre julelejre i Ans ved Silkeborg, Tommerup på Fyn og i Hillerød på Sjælland i dagene fra 27. december til 30. december. Lejrene arrangeres alle af frivillige voksne, der brænder for at give børnene nogle gode dage.

I sommer afholdt Blå Kors også lejre og det er erfaringer herfra, som man kan bruge i forbindelse med julelejrene.

“Vores frivillige ledere på lejrene er alle erfarne og planlægger ud fra Socialministeriets retningslinjer. Vi gør alt, hvad vi kan for at skabe nogle trygge rammer,” siger ferielejrchef Karen Klemmed Hviid.

Coronarestriktionerne betyder blandt andet, at der højest må være 50 deltagere inkl. de frivillige ledere på lejrene.

Kontakt:

Ferielejrchef i Blå Kors Danmark Karen Klemmed Hviid tlf.: 23334465 email: kkh@blaakors.dk

Kommunikationschef i Blå Kors Danmark Thomas Røddik Korneliussen tlf.: 26 20 20 46 email: trk@blaakors.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/stor-interesse-for-julelejre-born-og-unge-har-behov-for-faellesskab-i-coronatiden?releaseId=13603116

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu