ANNONCE

PRM / Stor interesse for prækvalifikation af rådgivere til Nakskov Bymidtefond

1. juli 2020 06:01 | Af: Ritzau Info
 

Der er nu fundet de 10 arkitektrådgivere, der skal rådgive private bygningsejere i Nakskov. Målet er, at bygningerne bliver renoveret med respekt for fortiden, så de kommer ind i fremtiden.

Pressemeddelelse fra Lolland Kommune

26 arkitektvirksomheder har søgt om at blive prækvalificeret. Nakskov Bymidtefond tildeler støtte til renovering i en todelt proces, og de udvalgte arkitektrådgiveres opgave består i første omgang i at bidrage til udfærdigelsen af for-projekter. Det skal ske i samarbejde med de private bygningsejere og med støtte fra Nakskov Bymidtefond.

For-projekterne skal beskrive i faser, hvordan det enkelte hus kan renoveres med respekt for bygningens kulturhistoriske kvaliteter. Når for-projekterne er udarbejdet, kan bygningsejerne vælge at søge Nakskov Bymidtefond om støtte til selve renoveringen, hvor der kan opnås støtte på op til 75 procent af det samlede beløb.

“Vi er meget glade for den store interesse, der har været omkring prækvalifikationen med hele 26 ansøgninger. Det har været en bred interesse fra både mindre og større rådgivningsfirmaer fra hele Danmark og alle med meget relevante kompetencer og erfaring. Det er meget privilegeret at have så mange kompetente ansøgere, og jeg er overbevist om, at alle bygningsejere vil kunne finde en rådgiver, der passer til deres behov,” siger Bjarne Hansen, direktør i Lolland Kommune.

De 10 prækvalificerede arkitektrådgivere er følgende:

  • Lykke & Nielsen Arkitekter
  • Tegnestuen Raadvad
  • Tegnestuen Mejeriet
  • Arkitema Architects
  • Rønnow Arkitekter
  • Friis Andersen Arkitekter
  • H+ Arkitekter
  • E+N Arkitekter
  • Dan-Project
  • A/plan Arkitekter

Nakskov Bymidtefond er en indsats under initiativet Nakskov 2030 og skal være med til at give Nakskov bymidte et bygningsmæssigt løft. Bag initiativet står et partnerskab bestående af Lolland Kommune, A.P. Møller Fonden og Foreningen Realdania. Målet er en langsigtet positiv udvikling i Nakskov, som skal være en levende og attraktiv by for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende og en stærk købstad for hele Lolland.

Fakta om Nakskov 2030

Nakskov 2030 gennemføres i et partnerskab bestående af Lolland Kommune, A.P. Møller Fonden og Foreningen Realdania.

Nakskov 2030 er et ambitiøst initiativ, der skal sende Nakskov godt ind i fremtiden. Målet er en langsigtet positiv udvikling i Nakskov, som skal være en levende og attraktiv by for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende og en stærk hovedby for hele Lolland. Initiativet bygger på grundige analyser og på udviklings- og investeringsplanen ‘Nakskov 2030’, som er vedtaget i Lolland Kommune i 2019.

Nakskov 2030 koncentrerer udviklingen tre steder: I bymidten, på havnen og omkring Hestehoved og fjorden. Her skal en række konkrete projekter tilsammen skabe bedre byrum og nye oplevelser med udgangspunkt i områdets særlige kvaliteter: Den historiske bymidte, den rå industrihavn og den trygge og rolige Nakskov Fjord.

Læs mere på hjemmesiden www.lolland.dk/Nakskov2030 og

www.facebook.dk/Nakskov2030

Kontakt:

Direktør, Lolland Kommune Bjarne Hansen tlf.: 20 16 09 02

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/stor-interesse-for-praekvalifikation-af-radgivere-til-nakskov-bymidtefond?releaseId=13596212

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu