PRM / Stor international konference om reformer i Ukraine i København den 27. juni

11. juni 2018 11:41 | Af: Ritzau Info
 

Reformer er Ukraines bedste modsvar til Ruslands aggression.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

Ruslands aggressive fremfærd i Ukraine har rystet Europa og udfordret den internationale sikkerhedsarkitektur. Ukraine står på frontlinjen – både i forsvaret mod den militære aggression, men også i kampen om reformer og opgøret med den sovjetiske fortid. Danmark og Europa har en strategisk interesse i, at Ukraines reformproces lykkes.

Den internationale Ukraine Reform Conference – ‘A Driver for Change’ i København den 27. juni handler om at styrke “det nye Ukraines” partnerskab med vesten og fremvise resultater af de mange reformtiltag. Men også at presse på for flere reformer og et opgør med korruptionen.

Udenrigsminister Anders Samuelsen er, sammen den ukrainske udenrigsminister Pavlo Klimkin, vært for konferencen. Udenrigsministre fra alle EU-, NATO- og G7-lande er inviteret sammen med repræsentanter for internationale organisationer. Mere end ti lande forventes at deltage på udenrigsministerniveau. Yderligere deltager en lang række repræsentanter fra internationale organisationer, civilsamfundet og privatsektoren.

Den ukrainske delegation inkluderer 6-8 ministre og ledes af den ukrainske premiereminister, Volodymyr Groysman. Konferencen åbnes af den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Akkreditering til konferencen er nødvendig og sker via IPCs hjemmeside www.ipcd.dk. Deadline for ansøgninger er onsdag den 20. juni kl. 15.

For mere information og presseprogram se www.ipcd.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/stor-international-konference-om-reformer-i-ukraine-i-kobenhavn-den-27-juni?releaseId=13030795

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu