ANNONCE

PRM / Stor opbakning til nyt Spil-id i butikker

12. september 2020 07:45 | Af: Ritzau Info
 

76 procent af danskerne synes, at det er en god ide at indføre et Spil-id, der bl.a. skal forhindre, at mindreårige oddser i kiosker og supermarkeder. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Danske Spil.

Pressemeddelelse fra Danske Spil A/S

Som den første spiludbyder i Danmark indfører Danske Spil et nyt Spil-id, som det bliver obligatorisk at bruge for spillere i kiosker og supermarkeder, hvis de ønsker fx at oddse på en fodbold- eller tenniskamp eller købe en Tips-kupon i butikker.

Indførelsen af det nye Spil-id – Sikkert Spil – skal bl.a. forhindre, at børn og unge under 18 år spiller om penge:

“Spil er for voksne og ikke for børn, og i Danske Spil vil vi simpelthen ikke acceptere, at mindreårige spiller. Derfor indfører vi i oktober Sikkert Spil i supermarkeder og kiosker. På den måde kan vi bedre beskytte børn og unge og gøre det nemmere for forhandlerne at håndhæve aldersgrænsen for spil”, siger Niels Erik Folmann, direktør i Danske Licens Spil, der håber, at både kunder og forhandlere vil tage godt imod Sikkert Spil.

Og ifølge en ny YouGov-måling tyder meget på, at danskerne er positivt indstillet overfor id-kravet. Målingen viser, at 76 procent af de adspurgte synes, at det er en god ide, at Danske Spil vil gøre det obligatorisk for spillere at bruge et Spil-id.

Samtidig viser målingen, at mere end 7 ud af 10 synes, at andre spiludbydere med dansk spillicens skal gå i Danske Spils fodspor. 72 procent svarer ja til, at alle spilleselskaber skal stille krav om, at spillere skal fremvise et særligt Spil-id i butikker.

I Danske Spil er Niels Erik Folmann glad for målingen, og han håber, at id-kravet, når man vædder på fx sportskampe, bliver obligatorisk for alle spiludbydere i Danmark:

“Sikkert Spil vil være med til at sikre, at børn og unge ikke får adgang til at spille om penge i butikker, og jeg er glad for, at rigtig mange danskere kan se det fornuftige i, at vi går forrest og indfører et personligt Spil-id. Men vi må desværre se i øjnene, at det bliver svært at stoppe de mindreåriges spil, så længe andre spiludbydere ikke stiller samme id-krav. Derfor håber jeg, det bliver et lovkrav for alle spiludbydere at indføre registreret spil.”

YouGov-målingen er foretaget blandt et repræsentativt udsnit af 1.000 danskere over 18 år.

Fakta om Sikkert Spil
Sikkert Spil bliver indført i oktober, hvor det bliver obligatorisk for spillere, der vil oddse eller spille Tips i butikker, at bruge det nye Spil-id.

Et personligt Spil-id kan downloades som en app til mobilen fra Google Play og App Store og kan desuden fås som et plastikkort.

Læs mere på sikkertspil.dk

Kontakt:

Pressechef Thomas Bille Winkel, 40 91 98 78, tobw@danskespil.dk.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/stor-opbakning-til-nyt-spil-id-i-butikker?releaseId=13598453

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu