ANNONCE

PRM / Stor opbakning til nyt Spil-id i butikker

12. september 2020 07:45 | Af: Ritzau Info
 

76 procent af danskerne synes, at det er en god ide at indføre et Spil-id, der bl.a. skal forhindre, at mindreårige oddser i kiosker og supermarkeder. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Danske Spil.

Pressemeddelelse fra Danske Spil A/S

Som den første spiludbyder i Danmark indfører Danske Spil et nyt Spil-id, som det bliver obligatorisk at bruge for spillere i kiosker og supermarkeder, hvis de ønsker fx at oddse på en fodbold- eller tenniskamp eller købe en Tips-kupon i butikker.

Indførelsen af det nye Spil-id – Sikkert Spil – skal bl.a. forhindre, at børn og unge under 18 år spiller om penge:

“Spil er for voksne og ikke for børn, og i Danske Spil vil vi simpelthen ikke acceptere, at mindreårige spiller. Derfor indfører vi i oktober Sikkert Spil i supermarkeder og kiosker. På den måde kan vi bedre beskytte børn og unge og gøre det nemmere for forhandlerne at håndhæve aldersgrænsen for spil”, siger Niels Erik Folmann, direktør i Danske Licens Spil, der håber, at både kunder og forhandlere vil tage godt imod Sikkert Spil.

Og ifølge en ny YouGov-måling tyder meget på, at danskerne er positivt indstillet overfor id-kravet. Målingen viser, at 76 procent af de adspurgte synes, at det er en god ide, at Danske Spil vil gøre det obligatorisk for spillere at bruge et Spil-id.

Samtidig viser målingen, at mere end 7 ud af 10 synes, at andre spiludbydere med dansk spillicens skal gå i Danske Spils fodspor. 72 procent svarer ja til, at alle spilleselskaber skal stille krav om, at spillere skal fremvise et særligt Spil-id i butikker.

I Danske Spil er Niels Erik Folmann glad for målingen, og han håber, at id-kravet, når man vædder på fx sportskampe, bliver obligatorisk for alle spiludbydere i Danmark:

“Sikkert Spil vil være med til at sikre, at børn og unge ikke får adgang til at spille om penge i butikker, og jeg er glad for, at rigtig mange danskere kan se det fornuftige i, at vi går forrest og indfører et personligt Spil-id. Men vi må desværre se i øjnene, at det bliver svært at stoppe de mindreåriges spil, så længe andre spiludbydere ikke stiller samme id-krav. Derfor håber jeg, det bliver et lovkrav for alle spiludbydere at indføre registreret spil.”

YouGov-målingen er foretaget blandt et repræsentativt udsnit af 1.000 danskere over 18 år.

Fakta om Sikkert Spil
Sikkert Spil bliver indført i oktober, hvor det bliver obligatorisk for spillere, der vil oddse eller spille Tips i butikker, at bruge det nye Spil-id.

Et personligt Spil-id kan downloades som en app til mobilen fra Google Play og App Store og kan desuden fås som et plastikkort.

Læs mere på sikkertspil.dk

Kontakt:

Pressechef Thomas Bille Winkel, 40 91 98 78, tobw@danskespil.dk.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/stor-opbakning-til-nyt-spil-id-i-butikker?releaseId=13598453

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu